Over mij

Hoihoi!

Welkom op mijn blog: ‘Embrace Your Health’.  Ik ben Sophie en ben 25 jaar oud. Ik ben deze blog gestart, omdat ik het leuk vind om te schrijven over gezond en lekker eten, sporten en een gezonde leefstijl. Zelf sport ik graag en houd ik van gezond eten en lekker koken. Mijn enthousiasme hierover wil ik graag met jullie delen.

Sporten, voeding en wat dit voor je lichaam kan doen heb ik altijd al erg interessant gevonden. Daarom heb ik ook mijn opleiding ‘Voeding en Diëtetiek’ afgerond en heb ik hierna nog de master ‘Gezondheidswetenschappen’ doorlopen. In mijn werk houd ik mezelf bezig met ‘Vitaliteit & Gezondheid’. Ik vind het dan ook belangrijk om goed voor je eigen lichaam te zorgen en goed in je vel te zitten, ook mentaal! Vandaar ook de naam die ik voor mijn blog gekozen heb; ‘Embrace your Health’.

Ik hou dus van sporten en koken, ik lees graag tijdschriften en blogs over voeding en gezondheid (en schrijf hier graag over), maar kan ook genieten van een goed leesboek. Ik vind gezelligheid belangrijk en doe graag leuke dingen met de mensen om me heen en ik vind het heerlijk om op vakantie te gaan en vooral van de zon te genieten als deze schijnt.

Leef en eet ik dan zelf alleen maar gezond? Nee hoor, dat niet, maar ik vind het wel belangrijk om aandacht te besteden aan gezonde voeding, lekker bewegen en ontspanning en lekker genieten, want dat hoort er zeker ook bij. Voor mij houdt een gezonde leefstijl in dat ik het grootste gedeelte van de tijd ‘gezond’ eet, maar daarnaast ook echt wel geniet van iets wat minder ‘gezond’ is. Ik heb ‘gezond’ tussen haakjes geplaatst, omdat ieders mening over wat gezond eten is kan verschillen. Voor mij houdt dit in dat ik gebruik maak van voldoende groenten, fruit, verse producten en het liefst zo min mogelijk bewerkte producten neem. Maar daarnaast vind ik het ook echt heerlijk om uit eten te gaan (ook erg gezellig), geniet ik van een versgebakken frietje en als er iets te vieren valt, hoort een traktatie daar ook bij. Sporten en bewegen doe ik gewoon graag en ik merk ook dat ik mezelf hier lekker bij voel. Het gaat dus vooral om het vinden van een balans waar jij jezelf goed bij voelt.

Ik zal hier dus vooral schrijven over (gezond) eten, sporten en weetjes over ‘health’. Daarnaast zal ik regelmatig recepten met jullie delen en reviews plaatsen over onder andere leuke en gezellige eettentjes, nieuwe producten en boeken. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om mijn blog te lezen en hier misschien ook inspiratie uit kunnen halen.

En vergeet daarbij niet: Embrace your Health!

Liefs Sophie