Recept: ‘Wortel-paprikasoep met kokosmelk’

Het is Koningsdag vandaag! Voor mij een reden om dit keer een oranje soepje te maken. Ik ben een liefhebber van soep, maakt niet uit welk seizoen het is, en maak dan regelmatig een grote pan soep. Daarbij varieer ik graag in groenten en dit keer gebruikte ik wortel en oranje paprika, zodat het een mooie oranje soep zou worden. De smaken passen goed bij elkaar en de kokosmelk in de soep geeft een zachte smaak, heel lekker! Het receptje vind je hieronder:

Ingrediënten voor 4 -5 kommen soep

  • 500 gram wortel
  • 2 oranje paprika’s (rood of geel kan eventueel ook, krijgt je soep alleen niet deze oranje kleur)
  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • olijfolie
  • 750 ml groentebouillon (tegenwoordig gebruik ik deze gistvrije groentebouillonpoeder van biotoday)
  • 200 ml kokosmelk
  • kerriepoeder
  • Optioneel: pompoenpitten en kiemgroenten als topping

1). Snipper de ui, snijd de paprika en wortels in stukken en snijd/pers de knoflook.

2). Verhit een scheut olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook voor een totdat de ui glazig is. Voeg de oranje paprika en wortels toe, bestrooi met wat kerriepoeder en bak nog een paar minuten mee.

3). Schenk de bouillon bij de groenten en laat dit ongeveer 20-25 minuten koken (tot de wortels gaar zijn en je erin kunt prikken).

4). Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel (pas op, de soep is heet, laat eventueel eerst even afkoelen). Roer de kokosmelk door de soep.

5). Warm de soep nog een even op (maar breng niet aan de kook) en schenk de soep in de kommen. Bestrooi eventueel met pompoenpitten en kiemgroenten of een andere topping naar keuze!

Eet smakelijk en veel plezier op Koningsdag!

About

Hoi allemaal! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Liefs Sophie

No Comments

Leave a Comment