Food Inspiration: mei 2018 – deel 2

Hello June! Met het kijken naar foto’s van eten en het zoeken naar nieuwe ideeën voor maaltijden en recepten kan ik mezelf urenlang bezighouden. Heerlijk vind ik het om rustig Instagram, Pinterest en blogs te bekijken om zo weer inspiratie op te doen. Zelf maak ik ook graag foto’s van mijn maaltijden en tussendoortjes of van dingen die met eten te maken hebben. Vandaag heb ik mijn foto’s van de laatste weken van de maand mei bij elkaar gezet. En nu is het alweer juni! Een leuke maand voor mij, want over een paar dagen ben ik jarig en eind juni vertrekken we op vakantie naar Bali. Nu al veel zin in! Maar zover is het nog niet, eerst even terugblikken op de foodfoto’s van afgelopen weken.

Tonijnsalade! En dan niet uit de supermarkt, maar een gezonde versie. Met veel tonijn, magere kwark en een klein beetje suikervrije mayonaise. Resultaat; smeuïg en lekker! Goed voor op je brood(je), crackers of bij de borrel. Het recept vind je hier.

Avocado met ei!

Ontbijten! Links met blueberry pannenkoekjes met mango en kokosyoghurt en rechts weer dezelfde kokosyoghurt met fruit, granola en kokosrasp. De kokosyoghurt die ik gebruik is van Abbot Kinneys; vind ik de lekkerste die er is!

De havermoutontbijtjes ontbreken in geen enkel dagboek. Doordeweeks kies ik toch vaak voor havermout als ontbijt. Wel steeds met andere toppings; links een vanille-havermoutje met appel en aardbeien en rechts een tropische havermout (hier is het recept).

Groentecurry met kikkererwten en noedels! Meestal eet ik rijst bij de curry, maar met noedels is toch ook een goed idee. Van Kingsoba heb ik verschillende soorten noedels gekregen om te proberen. Voor dit gerecht gebruikte ik de boekweit & zoete aardappelnoedels. Die waren in ieder geval erg lekker.

#dinnertime! Vegetarische lasagne met kikkererwten en een simpel maaltje met gewokte groenten met zoetzure saus, zilvervliesrijst en een zigeunerschnitzel.

 

Een frisse salade met tonijn en kidneybonen als lunch! Met 2 speltcrackers; één met hüttenkäse en één met avocado.

Vegan bananenbrood met vijgen, amandelen en pecannoten. Zo fijn om deze op zondagavond te bakken en een hele week een gezonde snack mee te kunnen nemen.

Ook deze komt vaak terug; een groene smoothiebowl! Nu niet als ontbijt, maar als toetje na het zwemmen.

 

Fan van mango! Links een verfrissend drankje en rechts als snack met een maiswafel met kalkoenfilet en hüttenkäse.

En het avondeten van gisteravond. Samen koken met mijn zus die voor de tomatenrijst zorgde. Met scampi’s en wokgroenten erbij!

Dit waren de foto’s weer! Tot het volgende dagboek.

Liefs Sophie

 

About

Hoi allemaal! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Liefs Sophie

No Comments

Leave a Comment