Food Inspiration: april 2018 – deel 2

Hi maandag! Met het kijken naar foto’s van eten en het zoeken naar nieuwe ideeën voor maaltijden en recepten kan ik mezelf urenlang bezighouden. Heerlijk vind ik het om rustig Instagram, Pinterest en blogs te bekijken om zo weer inspiratie op te doen. Zelf maak ik ook graag foto’s van mijn maaltijden en tussendoortjes of van dingen die met eten te maken hebben. Zin om mee te kijken naar wat ik de 2e helft van deze maand heb gegeten? Ik heb weer een aantal foto’s voor jullie op een rijtje gezet. De 2e helft van april begon met heel mooi weer (eindelijk weer buiten eten) en afgelopen weekend zijn mijn vriend en ik een weekendje weg geweest. Dus weer genoeg foto’s van lekker eten!

        

3x een havermoutontbijt met banaan, maar wel net iedere keer anders! Links havermout met vanille-eiwitpoeder van fitshe met banaan en frambozen en in het midden havermout met banaan, frambozen, blauwe bessen en kaneel. Op de foto rechts ‘pink oats’, met rode biet, banaan, frambozen en weer de vanille-eiwitpoeder.

Pancakes for breakfast! Deze at ik eerder ook al bij The Happiness Kitchen in Eindhoven en blijven mijn favoriet van de ontbijtkaart.

Lunchen in het zonnetje op zondag! Een salade met rucola, komkommer, tomaatjes, kikkererwten en hüttenkäse en een vers broodje met zongedroogde tomaten hoemoes. Het recept van deze salade plaatste ik hier op mijn blog.

En een week later weer een lunch op het balkon. Dit keer een gevulde couscoussalade en een speltcracker met avocado erbij.

3x dinnertime! Links een broccoliburger met zoete aardappelfriet én groentefriet uit de oven met gewokte groenten. In het midden gevulde paprika met couscous, kikkererwten en feta (recept volgt nog) en rechts een bloemkoolpizza van Magioni  met spinazie, paprika, tonijn en natuurlijk kaas.

Middagsnack; een cracker met hummus en wortelreepjes met wat rode druiven. Ik dronk er een verse gemberthee bij.

Oranje soep! Op Koningsdag plaatste ik dit recept; een wortel-paprikasoep met kokosmelk! De combinatie van de groenten en de zachte smaak van de kokosmelk (die je subtiel proeft) is top.

Weekendje weg! Aangekomen in Arnhem gaan lunchen bij Lola’s. Ik koos hier voor een broodje carpaccio.

   

En de volgende dag lunchen bij de Tosti Club in Nijmegen met een Italian tosti.

Indonesisch eten! Alvast een voorproefje voor Bali! We startten met vegetarische mini-loempia’s en als hoofdgerecht stelde ik mijn eigen ‘mini-rijsttafel’ samen met saté ayam, bami goreng, atjar tjampoer en gado gado. De gado gado viel erg in de smaak, die ga ik binnenkort zelf eens op het menu zetten.

  

Taart eten bij Rawsome in Arnhem. Mijn vriend ging voor de ‘bounty pie’ en ik koos de ‘carrotcake’. Geen verkeerde keuze, de taartjes waren heel lekker!

Borrelen met een Gin Tonic.

Home sweet home; tijd voor een grote groene smoothiebowl met frambozen, blauwe bessen, muesli en wat granola als topping. Na een weekendje vol met lekker eten had ik hier veel zin in en smaakte deze smoothiebowl toch weer heel erg goed!

Wat eten jullie het liefste nadat je een weekendje weg of op vakantie bent geweest?

Liefs Sophie

 

About

Hoi allemaal! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Liefs Sophie

No Comments

Leave a Comment