Fotodagboek (1) – September 2016

Met het kijken naar foto’s van eten en het zoeken naar nieuwe ideeën voor maaltijden en recepten kan ik mezelf uren bezighouden. Heerlijk vind ik het om rustig Instagram en Pinterest te bekijken en hier inspiratie uit te halen. Natuurlijk maak ik zelf ook foto’s van wat ik heb gegeten of van dingen die met eten te maken hebben. Ik scroll vaak even door mijn eigen foto’s heen en daarom leek het mij een leuk idee hier een dagboekje van te maken. Dus vanaf nu plaats ik elke maand een dagboek van mijn ‘foodfoto’s’. Hierbij mijn eerste fotodagboek van de maand september.               

havermout-2         havermout-1

Vaak heb ik zo mijn ‘fases’ met eten. Op dit moment zit ik voor mijn ontbijt in de ‘havermoutfase’. Ik probeer hierin wel te variëren, maar vaak gebruik ik wel een appel en kaneel als basis, omdat dit zorgt voor een zoete smaak.

avg

Een AVG’tje. Dit maaltje is heel simpel en snel te maken en daarom maak ik dit regelmatig als ik ’s avonds na het werk nog wil gaan sporten. Zoete aardappel, spitskool met champignons en paprika (met wat sojasaus) en een kipschnitzel uit de oven. Snel en smaakt altijd goed!

broodje-werk                utrechgggg

Een dagje naar Utrecht om bij een opleidingsdag voor mijn werk te zijn. Tussen de middag waren er belegde broodjes, waarbij ik koos voor een broodje met pesto, hüttenkäse, bosui en gegrilde groenten. De dag sloot ik af met een heerlijke salade van IloveSla aan het water samen met een collega.  

kip-ei-houmous           broodje-gerookte-zalm

Vers brood en broodjes van de bakker in het weekend! De combinatie hummus, kalkoenfilet en een gekookt eitje had ik nog niet eerder geprobeerd, maar is me goed bevallen. En een broodje met gerookte zalm blijft altijd één van mijn lekkerste lunches! Voor een frisse smaak neem ik er vaak ook wat groenten bij.

lunch-pistache pistache

Zoals ik al zei, gerookte zalm doet het altijd goed. Met een vriendin ging ik lunchen bij het Pistache Café in Den Haag. Een leuke hotspot en zeker de moeite waard om eens heen te gaan. Vooral de inrichting is heel leuk en gezellig door de bankjes met lekkere kussens en de leuke aankleding aan de muur.

trein

Snacken in de trein met een gezond tussendoortje van ‘Doctor’s Order’. Ik had de smaak ‘Nuts & Vanilla’ (ik hou van vanille) en ik zag deze liggen bij de AH to Go. Die moest ik eens uitproberen. Een kop groene thee erbij en ondertussen bloggen. Zo gaat de reis snel voorbij.

     gegrilde-zalm    sushi

Uiteten! De linkse foto was bij Dickens and Jones in Breda. Mijn hoofdgerecht was gegrilde zalm met geroosterde groenten en een ‘tomatenprutje’. Lekker met frietjes erbij. Ook ging ik samen met mijn vriend sushi eten. Dit vinden we allebei heel lekker. Quality time!

snacken

Eveningsnack! Sinds een paar weken sport ik volgens een schema gemaakt door Health Advies Breda. Ik wil graag werken aan spieropbouw en hierbij is het belangrijk om goed te eten. Hier dus een bakje kwark met kiwi, frambozen, blauwe bessen en granola na het sporten.

lasagnee

En als laatste de courgette lasagne met kip, groenten en tomatensaus met ricotta. Niet de meest mooie foto, maar de smaak was er niet minder om! Het receptje is terug te vinden op mijn blog!

Dit was een selectie van mijn ‘foodfoto’s’ van de maand september. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn fotodagboek te lezen. Ik heb bij het maken van deze blog in ieder geval weer genoten van het kijken naar de foto’s, maar ook van het terugdenken aan de gezellige momenten!

About

Hoi allemaal! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Liefs Sophie

No Comments

Leave a Comment