Fotodagboek (2) – Oktober 2016

Met het kijken naar foto’s van eten en het zoeken naar nieuwe ideeën voor maaltijden en recepten kan ik mezelf urenlang bezig houden. Heerlijk vind ik het om rustig Instagram en Pinterest te bekijken en zo weer inspiratie op te doen. Zelf maak ik ook graag foto’s van wat ik heb gegeten of van dingen die met eten te maken hebben. Ik scroll vaak even door mijn eigen foto’s heen en sinds kort maak ik hier elke maand een dagboekje van die ik met jullie deel. Vandaag mijn fotodagboek van de maand oktober met onder andere veel lekkere ontbijtjes! Kijk snel verder naar welke foto’s ik nog meer maakte.

snacking-avoo                   snacking-crackers

Veel avocado en crackers dit keer! Naast dat avocado gezond is, is het ook heel lekker, zeker als je het combineert, bijvoorbeeld met zoals hierboven een gekookt eitje, tomaatjes of kipfilet. Smaakt goed op knapperige crackers. Ik koos hier voor het zuurdesem meergranen knäckebröd van Wasa.

avocado-ei-rosbief

En speltcrackers met avocado, rosbief en een gekookt eitje! Winnende combi!

havermout-appel-pecan           havermout-herfst

Herfstige ontbijtjes met havermout. Links met appel, pecannoten en véél kaneel en rechts een ‘carrot cake oatmeal’ met natuurlijk wortel, appel, rozijntjes en kaneel!

jf-breakfast granolaa

Nog meer lekkere ontbijtjes.

pizza              magioni-pizza-2

Magioni pizza! Twee bodems in één verpakking betekent natuurlijk 2x pizza!

bm1

Proeven! Wat was de nieuwe menukaart van Baker and Moore lekker (en uitgebreid)!

sushiiii

Sushi at home! Allemaal met zalm. Met als allerlekkerst de sashimi zalm. Heerlijk!

pp-in-the-making

Paste pesto met kip in the making..

pp

En het eindresultaat!

 yoghurt-1     peanutbutter    kwark-kaki

Snack time! Overnight oats van ‘van haver tot..’, oer-speltwafels met pinda- en amandelpasta en Griekse yoghurt met kaki en pistachenootjes.

 egb2               egb1

Uit eten met de boyfriend bij Ellis Gourmet Burger!

broodje-sk        lunch-salad

Rechts een broodje Surinaamse kip en links een salade als lunch met gerookte kip, kikkererwten, courgette, paprika en cherrytomaatjes.

frietjess

En ik sluit het dagboek af met mijn avondeten van afgelopen zaterdag. We maakten zelf vers gesneden friet en aten dit samen met gegrilde kip en een soort van Griekse salade met groenten, olijven en feta. Comfortfood op zaterdagavond!

Dit was een selectie van mijn ‘foodfoto’s’ van de maand oktober. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om naar te kijken. Ik heb bij het maken van deze blog in ieder geval weer genoten van het kijken naar de foto’s, maar ook van het terugdenken aan de gezellige momenten!

About

Hoi allemaal! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Liefs Sophie

No Comments

Leave a Comment