Fotodagboek (4) – December 2016

Met het kijken naar foto’s van eten en het zoeken naar nieuwe ideeën voor maaltijden en recepten kan ik mezelf urenlang bezig houden. Heerlijk vind ik het om rustig Instagram en Pinterest te bekijken en zo weer inspiratie op te doen. Zelf maak ik ook graag foto’s van wat ik heb gegeten of van dingen die met eten te maken hebben. Ik scroll vaak even door mijn eigen foto’s heen en hier maak ik voor jullie elke maand een dagboek van. De decembermaand is voor mijn gevoel echt omgevlogen met Sinterklaas, leuke dinner dates, kerst, oudjaarsavond en natuurlijk ook de andere lekkere maaltijden die ik at. Kijk gezellig mee naar mijn fooddagboek van de laatste maand van 2016!

noedels-zalm                  lunchbroodje-zalm

Scrollend door mijn foto’s heen zie ik vaak de zalm naar voren komen. Zowel gegrild, gebakken, gerookt of rauw als sashimi bij de sushi. Vaak heb ik qua voeding bepaalde ‘fases’, maar zalm blijf ik toch altijd wel heel lekker vinden. Links het recept van gegrilde zalm met noedels die ik plaatste en rechts een broodje gerookte zalm met rode ui, kappertjes, gedroogde tomaatjes en balsamico dressing tijdens een gezellige lunch met mijn zussen.

lunch-colorful-salad lunch-pikante-kip

sandwich

Nog meer ‘lunchspiration’; links een kleurrijke salade met gerookte kip welke ik at met volkoren crackers met hüttekäse en avocado. Lekker combinatie trouwens :). En rechts een broodje ‘pikante kip’ bij Jan en Alleman in Breda, aanrader om heen te gaan als je wilt lunchen in Breda. En onderaan het recept van mijn ‘powerlunch’ die ik een week terug plaatste. Een goed vullende sandwich met onder andere omelet, gerookte kip en avocado. Het recept vind je hier.

havermout-carrotcake  havermout-applepie  havermout-carrotapple

Nog steeds favoriet op de koude ochtenden; ‘applepie’- en ‘carrotcake’-oats met studentenhaver en nootjes. Met kerst op de achtergrond, want het was hier natuurlijk de tijd van het jaar voor!

pizzzaaa spaghetti-tomaat-ricotta

Italian Food! Een vegetarische pizza op een bloemkoolbodem van Magioni en spaghetti met spinazie, kip, tomaatjes en ricotta!

nakdbar-thee

Onderweg in de trein met een nieuwe smaak thee (heel lekker) en één van mijn favorieten reepjes van Nakd.

bananenbrood

Mijn vriend verraste me met dit bananenbrood van @uitpaulineskeuken.

kabeljauw          garnalencocktail

Liefde voor vis! Links een kabeljauwfilet met gambaspies bij Holland Casino en rechts een garnalencocktail vooraf.

acaibowl          ontbijten-na-kerst

Acaibowl bij ‘The Happines Café’ in Eindhoven en een bakje kwark met fruit en granola in bed.

tafel-kerst

En als laatste de mooie gedekte tafel voor 1e Kerstdag door mijn oudste zus. Aan deze mooie, grote tafel hebben we een hele avond lekker gegeten en vooral gezellig gezeten met elkaar. Op oudjaarsavond hebben we met onze vriendengroep elk een gang gemaakt, maar helaas heb ik hier geen foto’s van. Net zoals de foto van de oliebollen op oudjaarsavond missen. Maar gelukkig had ik genoeg andere foto’s die ik met jullie kon delen!

En met deze genietmomentjes wil ik graag de decembermaand én 2016 op foodgebied afsluiten. Hopelijk mag 2017 een mooi jaar worden met weer veel lekker eten, lekkere recepten en ook met genieten van de mooie dingen en van elkaar!

Liefs, Sophie

 

About

Hoi allemaal! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Liefs Sophie

No Comments

Leave a Comment