Fotodagboek (5) – Januari 2017

Met het kijken naar foto’s van eten en het zoeken naar nieuwe ideeën voor maaltijden en recepten kan ik mezelf urenlang bezig houden. Heerlijk vind ik het om rustig Instagram en Pinterest te bekijken en zo weer inspiratie op te doen. Zelf maak ik ook graag foto’s van wat ik heb gegeten of van dingen die met eten te maken hebben. Ik scroll vaak even door mijn eigen foto’s heen en hier maak ik voor jullie elke maand een dagboek van. De 1e maand van het nieuwe jaar is dan ook alweer voorbij en ik heb weer een verzameling foodfoto’s voor jullie op een rijtje gezet!

quinoa-kip-en-broccoli zalm-friet-groenten

Wat was het koud de afgelopen weken! Niets is dan fijner dan een warme maaltijd aan het einde van de dag! Links simpele wok met kip, quinoa zongedroogde tomaat, wokgroenten, broccoli en rode kidneybonen en rechts zoete aardappelfriet mt zalm uit de oven en hüttenkäse over mijn groenten.

havermout-banaan-en-granola havermout-foodies

En natuurlijk mogen de warme ontbijtjes ook niet ontbreken. Die kan ik echt niet missen op deze koude dagen. Links probeerde ik granola over mijn havermout en dat is erg goed bevallen. Op de rechterfoto een ‘applepie’ oats op een zaterdagochtend, lekker langzaam wakker worden met de nieuwe foodies erbij.

borrelen  soep-avondje-gezellig-eten

Eten met vrienden op vrijdagavond. Eerst gezellig borrelen met stokbrood en smeersels, kaasjes en olijven en daarna aan tafel. Als voorgerecht een grote pan met broccolisoep. Daarna volgden nog de gevulde puntpaprika’s  en als toetje bananenbrood met een bolletje ijs.

banenenbrood-nog-closer

Het recept voor dit banenbrood staat nu dan ook online en kan je hier terugvinden.

kroketten  tapas-1

Lekker uit eten; links garnaalkroketten als voorgerecht en rechts een avondje tapas eten!

thc-1  lunch-thc

Ook bracht ik een bezoekje aan The Happines Café in Eindhoven. Ik haalde in mijn pauze lunch en nam een salade met tonijn, gekookt eitje, verschillende groenten en een snee speltbrood met verse hummus. Erg lekker. Review volgt!

soep-crackers  lunch-tto

Lunchtime! Homemade tomaten-paprikasoep met dik belegde crackers en rechts lunchen met een vriendin bij Taste the Originals in Breda.

falafel-bulgur  falafel-spinazie

Falafel! Zoals je ziet kan ik niet altijd kiezen welke ik wil; classic of met spinazie. Dan maar allebei!

broodje-kipburger

Homemade broodje kipburger! Lekker met gegrilde groenten en gebakken kastanjechampignons. Recept voor deze makkelijke kipburgers komt binnenkort online.

Dit was weer een selectie van mijn foodfoto’s van januari. Wie weet halen jullie hier wat ideeën uit en vinden jullie het net zo leuk als ik om weer even terug te kijken! Ik ben benieuwd naar wat er komende maand weer gaat komen op ‘food’gebied, maar dat zien we weer in het volgende dagboek.

Liefs Sophie

About

Hoi allemaal! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Liefs Sophie

No Comments

Leave a Comment