FOTODAGBOEK (6) – FEBRUARI

Met het kijken naar foto’s van eten en het zoeken naar nieuwe ideeën voor maaltijden en recepten kan ik mezelf urenlang bezig houden. Heerlijk vind ik het om rustig Instagram en Pinterest te bekijken en zo weer inspiratie op te doen. Zelf maak ik ook graag foto’s van wat ik heb gegeten of van dingen die met eten te maken hebben. Ik scroll vaak even door mijn eigen foto’s heen en hier maak ik voor jullie elke maand een dagboek van. Ook al is februari een kortere maand, ik heb weer genoeg foto’s weten te verzamelen! Mijn selectie vind je hieronder. Veel kijkplezier!

Broccoli; deze supergezonde groente heb ik veel gegeten afgelopen maand. Ik heb namelijk de ‘geroosterde broccoli’ ontdekt. Wow, dat ik hier nu pas achter kom! De broccoli blijft heel knapperig door het roosteren in de oven. Ik gebruik steeds andere kruiden, waardoor de smaak iedere keer weer anders is. Het liefst eet ik de broccoli met rozemarijn, maar paprikapoeder is ook een hele goede smaakmaker.

 

Snacken met kwark blijft, vooral in de avond, favoriet! Maar ook ’s middags een lekker tussendoortje. Zeker met rijstwafels en pindakaas.

          

Lunch op het werk. Ik neem graag iets van salade mee. Links speltcouscous met roerbakgroenten en gerookte kip en rechts een kleine salade met rauwkost, gerookte kip en kikkererwten, waar ik nog crackers met avocado en een gekookt eitje/kalkoenfilet bij at.

    

Nog meer lunchinspiratie! Speltbrood van de bakker met hummus, gegrilde groenten en olijven (links) en een tosti met kaas, avocado en zongedroogde tomaat (zie dit recept).

  

En onze lekkere én mooie bowls met yoghurt, homemade granola, mango, avocado en verschillende toppings tijdens de winactie van @healthwithcyndi. Rechts een puur gembershotje. Nog nooit eerder gehad, maar ik kan je zeggen, behoorlijk heftig!

  

Deze maand maakte ik weer regelmatig een groene smoothie. Tijdens drukkere werkdagen vind ik het handig om deze als tussendoortje te kunnen drinken. Met als voordeel weer extra fruit en groenten die ik binnen krijg.

       

Yess, pastatime! Links met kip en feta, rechts met zalm, spinazie en zongedroogde tomaatjes.

Lekker uit eten, sushi dit keer.

Nightsnacks, de linkerfoto is samen met mijn zus die op bezoek was.

En een heerlijke pizza van met bloemkoolbodem van magioni! Fijne afsluiter op zondagavond, fijne afsluiter van dit fotodagboek.

Ik merk dat ik, nu het weer warmer wordt, dat ik weer meer zin krijg in salades. Waarschijnlijk zal je die dan ook veel gaan terugzien in het volgende fotodagboek.                                          Fijne zondag nog, liefs Sophie

About

Hoi allemaal! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Liefs Sophie

No Comments

Leave a Comment