I love Friday: My Favourites (5)!

Het is weer vrijdag! Friday Favourites is een bekende tag die veel bloggers gebruiken. Vrijdag is ook  één van mijn favoriete dagen van de week, want het weekend staat weer voor de deur! Omdat ik graag deze stukjes lees, deel ik ook regelmatig op vrijdag mijn favorieten met jullie. Dit kunnen allerlei favorieten zijn, zoals mijn favoriete momenten, favoriete recepten, favoriete hotspots, favoriete (sport)activiteiten, favoriete nieuwe producten en ga zo maar door. Afgelopen weekend was ik een lang weekend in Alicante en het eten was hier heerlijk! Voor jullie verzamelde ik mijn favoriete eetmomenten die ik afgelopen weekend had in Alicante.

Favoriete lunch: Paella!

Een typisch Spaans gerecht, wat oorspronkelijk afkomstig is uit de streek Valencia, is de paella. Er zijn verschillende soorten paella’s, met vis, vlees, een mix van vlees en vis of vegetarisch met allerlei soorten groenten . Zelf vind ik paella het lekkerste met vis of met groenten. De 1e dag lunchte ik dan ook meteen met paella, omdat het erg lang geleden was dat ik dit had gegeten. Ik koos voor de vegetarische variant met champignons, artisjok en nog wat andere groenten. Op het terras in de zon had ik een heerlijke 1e lunch!

img_0139     img_0270

        img_0138

Favoriete drankje: Aperol Spritz

Mijn meest favoriete drankje met  alcohol is en blijft de Aperol Spritz! Aperol Spritz bestaat uit prosecco, aperol en spa rood en wordt altijd geserveerd met ijsblokjes en een schijfje sinaasappel. De smaak is bitterzoet, maar ook heel fris. Ook hier genoot ik van dit drankje in één van de leuke loungebarretjes die Alicante heeft.

img_0232

Favoriete vis: Tonijn met teriyaki saus.

Op vakantie eet ik ’s avonds het liefst een licht vis. Ik ben een echte visliefhebber en doordat we ’s middags vaak uitgebreid lunchen op vakantie, vind ik het altijd fijn om ’s avonds een visje te eten. Omdat we ook laat aten, heel normaal in Spanje, ligt het eten dan ook niet zo zwaar op de maag. Deze licht aangebakken tonijn met teriyaki saus, paprika en sesamzaadjes was echt heel lekker. De tonijn was vers en niet helemaal doorbakken waardoor je de smaak van de verse vis écht goed proefde. Een toppertje.

img_0228

Favoriet genietmoment: Frozen Yogurt ijs met toppings

Een heel weekend scheen de zon en dan mag ijs zeker niet ontbreken! Bij ‘Yo Yo’ haalden we onze ijsjes. Het leuke aan deze ijssalon was dat je zelf je ijs mocht tappen, dus je kon zoveel nemen als je wilde. Er waren verschillende smaken én er waren er ook allerlei toppings die je erover heen kon doen. Onder andere allerlei soorten fruit, chocolade, nootjes, muesli, kokosrasp, snoepjes en ga zo maar door. Ik eet graag het ‘frozen yogurt’ ijs, dus dit was steeds mijn keuze en altijd met wat fruit en vaak nog nootjes of granola eraan toegevoegd. Samen met het mooie uitzicht op de boulevard was dit iedere keer weer een genietmoment.

ijsssss

Favoriet to share: Tapas

Populair in Spanje zijn natuurlijk de tapas. Gezellig om samen kleine hapjes te delen, zodat je allerlei dingen kan proberen. Het liefst eet ik de ‘Tortilla de Patatas’, ofwel de Spaanse Tortilla. Een heel simpel gerecht met als basis ei en aardappel, maar ik vind het heerlijk. Daarnaast aten we ook nog gegrilde groenten, kroketjes, quinoa met avocado en paprika, toast met gerookte zalm, olijven, roerei met gamba’s en groene asperges, brood met olijfolie en andere Spaanse hapjes. De tapas kwamen niet allemaal tegelijk en hierdoor kan je echt leuk en lang tafelen!

img_0178                      img_0219

            roerei                             img_0269

Dit waren mijn meest favoriete eetmomenten in Alicante. Heerlijk genoten van al het eten daar en voor de restaurantjes en het Spaanse gevoel zou ik ook zeker teruggaan! Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om te lezen! Enjoy your weekend!

Liefs Sophie

About

Hoi allemaal! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Liefs Sophie

No Comments

Leave a Comment