I love Friday: My Favourites (6)!

Het is weer vrijdag! Friday Favourites is een bekende tag die veel bloggers gebruiken. Vrijdag is ook één van mijn favoriete dagen van de week, want het weekend staat weer voor de deur! Omdat ik graag deze stukjes lees, deel ik ook regelmatig op vrijdag mijn favorieten met jullie. Dit kunnen allerlei favorieten zijn, zoals mijn favoriete momenten, favoriete recepten, favoriete hotspots, favoriete (sport)activiteiten, favoriete nieuwe producten en ga zo maar door. Het is alweer een tijdje geleden dat ik de laatste Friday Favourites plaatste, maar vanaf nu zal je mijn favorieten weer regelmatig zien langskomen op mijn blog!

Favoriet ontbijt: granola in mijn havermout

Als toppings op mijn havermoutontbijtjes gebruik ik vaak noten, zonnebloem- of pompoenpitten en pindakaas. Op Instagram zie ik vaak havermout met banaan en granola voorbij komen en dit wilde ik eens proberen. Nou, ik kan je zeggen, granola samen met banaan en blauwe bessen in een ontbijtje behoort nu ook tot één van mijn favorieten!

ontbijt-havermout

Favoriete wandeling: op een zonnige winterdag

Ik ben geen liefhebber van de winter, wat mij betreft zou het elke dag zomer mogen zijn. Ik hou nou eenmaal van de zon. Helaas is dit natuurlijk niet zo en als ik dan toch in de winter het weer moet kiezen, heb ik het liefste een koude, windstille dag met een felle zon. En dit was afgelopen weekend ook zo. Met mijn vriend maakte ik een wandeling om daarna thuis met een kop thee op te warmen. Dat is dan wel een fijn wintermoment.

winterwalk

Favoriete dag: Nationale Pindakaasdag

Woehoee, dinsdag was het Nationale Pindakaasdag. Daar kon ik, als echte pindakaasliefhebber, net als heel veel andere liefhebbers, niet omheen! Nu eet ik eigenlijk wel elke dag iets met pindakaas, maar ik vond het toch leuk om aan deze dag mee te doen. Op Instagram zag ik heel veel posts van pindakaasfoto’s voorbij komen en daar deed ik zelf ook aan mee. Natuurlijk at ik bij meerdere maaltijden pindakaas, zo’n dag moet natuurlijk worden gevierd!

peanutbutter-day

Favoriete date night: tapasavond!

In mijn vorige Friday Favourites heb je vast wel gemerkt dat ik Spaans eten heel lekker vind. En daar horen tapas ook bij. Samen met mijn zusje at ik donderdagavond sinds lange tijd weer tapas. Helaas niet in Spanje dit keer, maar het smaakte heerlijk! De Spaanse tortilla kon natuurlijk weer niet ontbreken, net zoals gekruide quinoa, kroketjes, zalm, en een spiesje kipsaté (niet echt Spaans, maar wel lekker). Een avond met gezellig bijkletsen en heerlijk eten, zo zouden mijn donderdagavonden er vaker uit mogen zien!

tapas-1 tapas-2

Favoriete warme lunch: soep

De laatste tijd heb ik veel verschillende soorten soepen uitgeprobeerd en ik vind het lekker om deze bij de lunch op te eten. Samen met brood en crackers die ik dan rijkelijk beleg. Zo plaatste ik laatst het recept voor deze pompoensoep. Ook probeerde ik een nieuw recept uit voor soep met gerookte zalm (binnenkort te vinden op mijn blog) en maakte ik een ‘good old’ tomaten-paprikasoepje. Lekker iets warms bij de lunch op de koude dagen.

pompoensoep soep-avo

broccosoep

Dit waren mijn favorieten weer deze vrijdag! Enjoy your weekend!

Liefs Sophie

 

 

About

Hoi allemaal! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Liefs Sophie

No Comments

Leave a Comment