I love Friday: My Favourites (7)!

Het is weer vrijdag! Friday Favourites is een bekende tag die veel bloggers gebruiken. Vrijdag is ook één van mijn favoriete dagen van de week, want het weekend staat weer voor de deur! Omdat ik graag deze stukjes lees, deel ik ook regelmatig op vrijdag mijn favorieten met jullie. Dit kunnen allerlei favorieten zijn, zoals mijn favoriete momenten, favoriete recepten, favoriete hotspots, favoriete (sport)activiteiten, favoriete nieuwe producten en ga zo maar door. De afgelopen weken heb ik veel in de keuken gestaan om nieuwe dingen uit te proberen. Mijn favorieten die hieruit zijn voortgekomen lees hieronder.

Favoriete snack: Healthy ‘Carrotcake-Bananenbrood’

De laatste weken bak ik regelmatig een bananenbrood. Het basisrecept wat ik gebruik, vind je hier. Wel probeer ik steeds iets anders uit qua vulling (denk aan verschillende soorten fruit, noten, zaden et cetera).  Aangezien carrot cake één van mijn favoriete taarten is, wilde ik experimenteren met een gezonde ‘carrot  cake’. Door wortel, rozijnen, verschillende noten en kaneel toe te voegen, kreeg ik een smeuïge carrot cake-bananenbrood. Goed gelukt vond ik en dit is zeker een blijvertje!

Favoriet avondje uit eten: Sushi!

Eens in de zoveel tijd heb ik echt zin in sushi! Zeker als het lang geleden is, kan ik uitkijken naar dit eten. Na een hele poos geen sushi te hebben gegeten (het was écht te lang geleden nu) was het weer tijd om sushi te eten. Ook nog eens heel gezellig, omdat je lang aan het tafelen bent. Ik genoot weer volop van de verschillende soorten sushi’s, sashimi’s en gewokte groenten. Mijn favorieten? De sushirol met zalm, tonijn en avocado en de zalm sashimi!

Favoriete ontbijt: Havermout in een (bijna) lege pot pindapasta

Ik hou van pindakaas en eet graag een havermout ontbijtje in de ochtend. Een lepel pindakaas, pindapasta of amandelpasta over mijn bakje met havermout is dan ook geen uitzondering. Maar nóg lekkerder is dit in een bijna lege pot pindakaas. Lekker met wortel, blauwe bessen en kaneel. Dat is fijn wakker worden op zaterdagochtend.

Favoriet wokgroente: Paksoi

Al een hele tijd had ik wat recepten in mijn hoofd waarin ik paksoi wilde gebruiken. Het lijkt misschien een lastige klus om de paksoi te snijden, maar dit valt heel erg mee! En het is een hele lekkere groente! De witte delen zijn knapperig en de groene bladeren zijn wat zachter, maar heel smaakvol. Ik deed dit in de wok samen met vegetarische kip en sojasaus, wat naar mijn idee goed bij elkaar past. Lekker met rijst of noedels! Receptjes komen binnenkort online.

Favoriete tosti: avocado, kaas en tomaat

Tijd voor tosti’s! En dan het liefst een tosti mét kaas natuurlijk. Maakt niet uit of het met gewone kaas, mozzarella of feta is, op een hartige tosti hoort kaas er wat mij betreft helemaal bij! Dit keer een hele simpele tosti met avocado, kaas en zongedroogde tomaatjes. Hmm, met avocado, meer hoef ik niet te zeggen toch?!

Dit waren mijn favoriete recepten en foodmomenten, geniet van jullie weekend!

Liefs Sophie

About

Hoi allemaal! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Liefs Sophie

No Comments

Leave a Comment