Makkelijk en Snel: Pasta met kip, courgette en tomatensaus

Soms heb je geen tijd om uitgebreid te koken of heb je misschien geen zin om lang in de keuken te staan. Dan kan een makkelijk en snel te bereiden gezonde maaltijd een oplossing zijn. Zelf heb ik soms ook dat ik na een lange werkdag gewoon snel mijn avondeten op tafel wil hebben. Een snelle pasta waar ik dan niet teveel tijd aan kwijt ben, vind ik dan erg makkelijk!

Deze volkoren pasta met kip, courgette en tomatensaus is snel te maken, omdat ik hiervoor de biologische pastasaus basilicum van de Albert Heijn gebruik. Deze pastasaus bevat geen toegevoegde suikers of onnodige toevoegingen, want daar let ik wel op wanneer ik een pakje en/of zakje gebruik. Omdat deze pastasaus dus zonder onnodige extra toevoegingen is, gebruik ik, wanneer ik geen tijd heb om zelf mijn pastasaus te maken, deze variant. Zo kan ik snel een gezonde en lekkere pasta op tafel zetten.

Biologische Pastasaus - Appie

 

Wat heb je allemaal nodig voor deze makkelijke en snelle pasta?

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 75 – 100 gram volkoren (spelt)pasta per persoon (ongekookt)
  • 2 kipfilets
  • 1 ui
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 1 courgette
  • 10 – 15 cherrytomaatjes
  • 1 pakje biologische pastasaus basilicum (AH)
  • olijfolie
  • peper, oregano of andere kruiden naar keuze (ik gebruikte Italiaanse kruiden)
  • rucola ter garnering

 

1). Kook de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking.

2). Snijd de kipfilet in blokjes en snijd ook het uitje, de champignons en courgette. Halveer de cherrytomaatjes. Verwarm de olijfolie in de pan en bak hierin de kipfilet gaar. Wanneer deze goudbruin is, kunnen het uitje, de champignons en de courgette worden meegebakken. Doe na een aantal minuten de cherrytomaatjes erbij en bak het geheel nog 3-5 minuten.

4). Voeg dan het pakje tomatensaus toe. Strooi hier ook meteen de kruiden naar keuze door. Ik gebruikte dit keer Italiaanse kruiden en peper. Laat je saus ongeveer 8-10 minuten op een laag vuurtje pruttelen. Vergeet niet regelmatig te roeren!

5). Schep de pasta op de borden en verdeel hierover de saus. Daaroverheen kan je wat rucola leggen. Dit geeft net wat meer smaak en pit aan je pasta en het ziet er mooi uit als garnering. Eventueel kan je naar smaak altijd nog wat extra olijfolie, kruiden of (Parmezaanse) kaas toevoegen.

Geniet van je snelle maaltijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *