Recept: ‘Blueberry Banana Pancakes’

Pancakes! Voor mij echt een verwenontbijt. Heerlijk vind ik het om in het weekend wat langer te slapen en daarna een lekker ontbijt klaar te maken. Met deze pannenkoekjes zit dat goed, je hebt meteen een lekkere en gezonde start van de dag!

Het duurt ook helemaal niet heel lang om deze pannenkoeken te maken. Eventueel kan je ook de avond vooraf de pannenkoeken bakken om ze de volgende dag te eten, gaat prima! Zelf maak ik mijn pannenkoeken af met extra fruit, wat kwark of Griekse yoghurt en kokosrasp. Maar granola, jam, honing et cetera passen ook goed. Kies wat jij lekker vindt en maak er je eigen verwenontbijt van!

Wat heb je nodig voor 2 personen (voor ongeveer 8 – 10 pannenkoekjes)

  • 1 rijpe banaan
  • 60-70 gram boekweitmeel, speltmeel of ander meel naar keuze
  • 75 ml (plantaardige) melk; ik gebruikte amandelmelk
  • 2 eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 80 gram blauwe bessen
  • (kokos)olie of plantaardige margarine om in te bakken

Toppings: Griekse yoghurt/magere kwark, fruit, kokosrasp

1). Snijd de rijpe banaan op plakjes en doe deze samen met het meel, de melk, eieren, kaneel, bakpoeder en het snufje zout in de blender of mix het met een mixer tot een glad en luchtig geheel. Roer daarna de blauwe bessen er voorzichtig doorheen.

2). Zet een koekenpan op het vuur en laat de pan heet worden en doe de (kokos)olie of plantaardige margarine in de pan.

3). Schenk het beslag in de pan en bak per keer 2-3 pannenkoekjes in de koekenpan en laat beide kanten goudbruin worden.

4). Maak een stapeltje van de pannenkoeken en maak af met de Griekse yoghurt/kwark, fruit naar keuze en eventueel kokosrasp of andere toppings.

Hmmm! Geniet van dit heerlijke startmoment van de dag.

  

About

Hoi allemaal! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Liefs Sophie

No Comments

Leave a Comment