Recept: ‘Broccolisoep met gerookte zalm’

De laatste tijd maak ik weer vaak een pan verse soep, zoals jullie misschien ook al op Instagram hebben kunnen zien. Vooral met koud weer, vind ik het heerlijk om op te warmen met een verse kom soep. Dit kan zijn bij het avondeten, maar ook bij de lunch of tussendoor vind ik een soepje heerlijk.

Deze broccolisoep met gerookte zalm is erg gezond, want zowel broccoli als zalm worden ook wel ‘superfoods’ genoemd. Broccoli zit vol vezels, verschillende vitamines en mineralen. Zalm bevat veel gezonde omega-3 vetzuren. Dit zijn essentiële vetzuren die ons lichaam niet zelf kan aanmaken en beschermen tegen hart- en vaatziekten. Ook is zalm belangrijk voor de aanmaak van vitamine D in het lichaam. Met een kop van deze soep krijg je dus heel veel goede voedingsstoffen binnen. En daarnaast is het gewoon ook erg lekker!  

Wat heb je nodig (voor 2 kommen soep)?

  • olijfolie
  • 1 kleine (rode) ui
  • 1 grote broccoli
  • ½ courgette
  • 0,5 liter groentebouillon (gemaakt van de bouillonblokjes van Zonnatura)
  • 100 gram gerookte zalm
  • Peper (en zout)
  • Bieslook

1). Snipper het uitje en snijd de courgette in blokjes.

2). Verhit wat olijfolie in de pan en fruit hierin het uitje. Wanneer het uitje glazig is, voeg je ook de courgette toe. Bak een aantal minuten mee.

3). Voeg de groentebouillon samen met de broccoli  en wat peper toe en breng aan de kook. Laat de soep 15 minuten pruttelen op middelmatig vuur. De soep is goed wanneer je met een vork in de broccoli kan prikken. Zet het vuur uit.

4). Pureer de soep met een staafmixer of in de blender tot een gladde soep. Pas wel op, want de soep is heet! Breng op smaak met extra peper en zout als dit nodig is.

5). Snijd de zalm in lange repen en maak hier rolletjes van. Serveer de soep in een 2 kommetjes en garneer met de zalm. Maak af met wat bieslook.

Klaar is je soep! Eet smakelijk.

 

 

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *