Recept: ‘Courgette lasagne met kip, champignons, tomaat en ricotta’

Ik had dit weekend zin in lasagne, maar wel de gezondere versie! Dit recept voor courgette lasagne is gezond doordat er heel veel groenten in zitten én er geen vette bechamelsaus wordt gebruikt. Normaal gezien maak ik mijn courgette lasagne met kip, groenten, tomatensaus en mozzarella on top, maar ik wilde eens iets anders, omdat ik de romige smaak in dit recept miste. Via instagram en pinterest ging ik op zoek naar inspiratie en zo kwam ik via de instagram van @healthinut het recept voor courgette lasagne met kipgehakt en ricotta tegen. Het leek me lekker om ricotta te gebruiken en gebruikte mijn eigen recept (met kip en allerlei groenten) als basis en verving de mozzarella door ricotta gemengd met 30+ kaas. En wauw, wat was dit lekker! Die ricotta ga ik dus vaker gebruiken, dankjewel hiervoor @healthinut! Hieronder schrijf ik mijn versie van het recept wat ik gebruikte voor je uit.

Ingrediënten (voor 2 personen):

–          2 kipfilets

–          2 courgettes

–          1 bakje kastanjechampignons

–          100 gram cherrytomaatjes

–          400 gram (1 pakje) passata di pomodori (gezeefde tomaten)

–          125 gram (1/2 bakje) ricotta

–          50 gram 30+ kaas

–          olijfolie

–          knoflookpoeder, oregano en peper

Hoe maak je het?

1). Verwarm de oven voor op 180 graden.

2). Was de courgette en snijd deze er in de lengte lange plakken van. Ik deed dit gewoon met een scherp mes, maar je zou eventueel ook een kaasschaaf gebruiken (je plakken worden dan wel best dun).

3). Zet ondertussen je grillpan op het vuur en zorg ervoor dat je pan goed heet wordt. Bestrijk de courgette met een klein beetje olijfolie en grill de plakken heel kort in de pan (een minuutje aan beide kanten is voldoende). Leg de plakken hierna op een keukenpapiertje en laat deze goed uitlekken. De plakken courgette moeten echt goed droog zijn, anders wordt je lasagne erg waterig. Je kan ze ook nog droogdeppen.

4) Snijd de kipfilet op blokjes en snijd ook meteen de champignons op plakjes en halveer de cherrytomaatjes.

5). Verhit een scheut olijfolie in de pan en bak hierin de kipstukjes. Als deze goudbruin zijn, kan je de champignons toevoegen en deze meebakken. Doe wat knoflookpoeder erbij en doe als laatste de cherrytomaatjes erbij en bak deze nog 2 minuutjes mee.

6). Doe de gezeefde tomaten bij het geheel en voeg de oregano toe. Naar smaak kan je nog wat knoflookpoeder en/of peper toevoegen. Laat de saus even pruttelen, maar blijf wel goed roeren en zet je vuur zacht.

7). Meng in een apart kommetje de ricotta en ongeveer de helft van de 30+ kaas (er moet nog wat overblijven voor bovenop je lasagne).

8). Dan begint het bouwen aan de lasagne. Neem een ovenschaal en leg op de bodem de helft van de plakken courgette. Doe hierop ongeveer de helft van de saus en 1/3 deel van de ricotta met de kaas. Maak wederom een laag van de overgebleven courgette en verdeel de rest van de saus hierop. Als laatste gaat de rest van het mengsel met de ricotta bovenop en strooi hier overheen de overgebleven 30+ kaas.

9). Zet de lasagne in de voorverwarmde oven en laat deze ongeveer 30 minuten ‘bakken’.

10). Haal na een half uurtje de lasagne uit de oven en klaar is de lasagne! Verdeel de lasagne over de 2 borden en garneer eventueel met wat verse basilicum.

Hmmm….

 

Benieuwd naar het courgette recept met kipgehakt van Milou (@healthinut) waar ik het idee om ricotta te gebruiken vandaan haalde? Neem een kijkje op haar website: www.healthinut.com. Hier vind je haar recept terug en natuurlijk nog meer lekkere recepten. Eet smakelijk!

lasagnee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *