Recept: ‘Courgetti-spaghetti met tonijn, tomaat en olijven’

Om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten van 250 gram te halen, is het handig om kleine ‘trucjes’ te gebruiken, waardoor je ongemerkt meer groenten aan je maaltijden toe voegt. Spaghetti van courgette, courgetti dus, is hier een mooi voorbeeld van. Met een spirelli snijd ik lange, dunne slierten van de courgette die ik heel kort wok in een wokpan. Zelf eet ik dit altijd in combinatie met spaghetti, omdat ik gewoon een echte pastaliefhebber ben. Maar wil je eens een lichter gerecht eten, bijvoorbeeld omdat je snel erna gaat sporten, je een dag al veel meer hebt gegeten dan normaal of als je graag wat kilo’s kwijt wil, dan kan je de spaghetti ook helemaal vervangen door courgetti.

Dit keer maakte ik de courgetti-spaghetti met tonijn en een saus van verse tomaten. Door hier kappertjes en olijven aan toe te voegen, krijg je een heerlijke, Italiaanse saus die wat zoutig smaakt door alles wat erin zit. Het recept vind je hieronder!

Ingrediënten voor 4 personen

·         300 gram volkoren spaghetti

·         3 courgettes (als je de spaghetti weglaat, gebruik dan 4 courgettes)

·         400 gram tonijn uit blik (op water)

·         2 uitjes

·         2 rode paprika’s

·         500 gram cherrytomaatjes

·         100 gram olijven

·         kappertjes

·         olijfolie

·         oregano, peper en verse basilicum

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af als deze klaar is.
  • Was de courgettes en snijd deze met behulp van een spirelli in lange slierten. Als je deze niet hebt, kan dit ook met een jullienerasp of gebruik een kaasschaaf voor de plakken, zodat je daarna dunne sliertjes kan snijden.
  • Snijd de uitjes fijn, de paprika’s op blokjes en halveer de cherrytomaatjes en de olijven.
  • Verhit de olijfolie in de pan en fruit de uitjes. Doe de paprika en de cherrytomaatjes erbij en zet het vuur laag. Voeg de oregano en wat peper toe en laat 10 minuten op laag vuur pruttelen en roer regelmatig door.
  • Na de 10 minuten kunnen de tonijn en de kappertjes erbij. Laat nog een paar minuutjes pruttelen en voeg, als dit nodig is nog wat meer oregano en/of peper toe.
  • Wok in een andere pan de courgetti heel kort op hoog vuur (dit hoeft niet, maar zelf vind ik dit wel lekkerder). Je kan ook de courgetti toevoegen aan de saus en alvast erdoor roeren.
  • Verdeel de spaghetti en courgetti, de saus en de olijven over de borden en garneer met verse basilicum.

En klaar is je gerecht mét extra veel groenten!  Eet smakelijk!

img_9234    courgetti-tonijn

About

Hoi allemaal! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Liefs Sophie

No Comments

Leave a Comment