Recept: ‘Gevulde puntpaprika met kip, couscous en rode pesto’

Samen met een vriendin probeerden we een ‘nieuwe’ vulling uit om puntpaprika’s mee te vullen. We probeerden deze combinatie van kip, couscous, wokgroenten en pikante pesto. Ook ging er er nog wat kaas overheen voor een nog wat pittigere smaak. Wat mij betreft een blijvend receptje en daarom werkte ik het recept uit. Het is geen moeilijk recept en nadat jij de voorbereidingen hebt gedaan, kan je de oven de rest van het werk laten doen. Lekker makkelijk en kan jij ondertussen iets anders doen of al lekker op de bank gaan zitten.

De puntpaprika is in vergelijking met een gewone paprika wat zoeter van smaak. De langwerpige vorm zorgt ervoor dat het makkelijk is om de paprika’s te vullen. Omdat ik dit gerecht eet als avondmaaltijd, gebruik ik 2 puntpaprika’s per persoon. Als je nog vulling over hebt, is het lekker om deze er nog los bij te eten.

Wat heb ik gebruikt voor 2 personen?

  • 4 rode puntpaprika’s
  • 2 kipfilets
  • 100 gram couscous (ongekookt)
  • 400 gram roerbakgroenten naar keuze (bijvoorbeeld ui, courgette, wortel, paprika, prei)
  • 2 – 3 eetlepels rode pesto
  • geraspte 30+ kaas
  • olijfolie

Hoe maak je de gevulde puntpaprika’s?

  • Snijd het ‘kopje’ van de puntpaprika’s af en ook klein stukje van het onderste puntje. Maak een inkeping over de hele lengte van de paprika (niet doormidden snijden). Nu kan je de paprika’s voorzichtig openvouwen, maar zorg ervoor dat ze niet breken! Verwijder, ook weer voorzichtig, de zaadjes uit de paprika.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bereid de couscous zoals op de verpakking staat aangegeven.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en snijd ook je groenten op kleine stukjes (liefst niet te grof, want dat is lastiger bij het vullen van de paprika’s). Verhit een scheut olijfolie in de pan en bak de kip hierin bruin. Hierna kan je de groenten toevoegen en roerbak deze een paar minuten mee.
  • Schep de eetlepels pesto door het mengsel van kip en groenten en laat dit nog even pruttelen, maar zorg er wel voor dat het niet aanbakt. Naar eigen smaak kan je meer of minder pesto toevoegen, dit ligt er vooral aan wat je lekker vindt en hoe pittig je de puntpaprika’s wilt maken. Roer dan als laatste de couscous erdoor en je mengsel is klaar.
  • Nu kan je de puntpaprika’s gaan vullen. Zet het vuur af en vul je puntpaprika’s met het mengsel. Strooi hier de geraspte kaas over. Plaats de puntpaprika’s in de oven en bak deze ongeveer 15 minuten totdat de paprika’s zachter zijn geworden en de kaas is gesmolten.

Puntpaprika 1                 Puntpaprika 2

Tip: ik deed de paprika’s in ‘2 rondes’ in de oven, zodat het eten lekker warm bleef. Dus eerst deed ik 2 puntpaprika’s in de oven en nadat deze klaar waren en we hiervan aan het eten waren, deed ik de andere 2 puntpaprika’s erin.

Dit keer maakte ik de puntpaprika’s met geraspte 30+ kaas, maar het is ook heel lekker met mozzarella. Ik zou zeggen, probeer het allebei eens uit. Smakelijk eten!

Puntpaprika klaar

 

 

About

Hoi allemaal! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Liefs Sophie

No Comments

Leave a Comment