Recept: ‘Havermout met appel en pindakaas’

Banaan en pindakaas is een heerlijke combinatie, maar wist je dat appel met pindakaas ook heel erg lekker is?! En samen met havermout en kaneel wordt het nog lekkerder! Warme havermout in de ochtend is een favoriet ontbijt voor mij. Havermout is voedzaam en vult goed. Prima als ik moet werken, hierdoor heb ik niet snel weer honger. Maar ook voor het sporten zorgt havermout ij mij voor voldoende energie. Ik varieer graag met de toppings op mijn havermout, al heb ik wel een aantal ‘standaard’ variaties. Hieronder vind je het recept van mijn havermout recept met appel en pindakaas.

Nodig voor één persoon:

  • 45 gram havermout
  • 250 ml plantaardige melk (of 150 ml plantaardige melk en 100 ml water)
  • 1 appel
  • 15 gram pindakaas
  • kaneel
  • optioneel: 1 handje rozijnen

Doe de havermout samen met de melk (en eventueel het water) en de kaneel in een pannetje. Zet het pannetje op een laag vuurtje en roer dit af en toe goed door. Snijd de appel in blokjes en voeg toe aan het havermoutpapje. Blijf nu goed roeren totdat de havermout je gewenste dikte heeft. Doe de havermout in een schaaltje en top dit met de pindakaas en eventueel de rozijnen.

Enjoy your breakfast!

About

Hoi allemaal! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Liefs Sophie

No Comments

Leave a Comment