Recept: ‘Havermout met banaan, aardbei en kokos’

Bij zomers weer hoort natuurlijk een zomers ontbijt. Vandaag een recept voor een lekker en zomers havermoutpapje met aardbeien, ook wel ‘zomerkoninkjes’ genoemd. Heel lekker vind ik ze en daarom ben ik ook weer blij dat het aardbeienseizoen weer is begonnen. Aardbeien zijn gezond, onder andere doordat ze veel vitamine C bevatten.

Ik maak regematig een smoothie van aardbeien, banaan, amandelmelk en havermout en die smaken samen vind ik erg lekker. Zo kwam ik op het idee om aardbeien en banaan als topping te gebruiken voor mijn havermoutpapje. Nóg lekkerder is om er een schepje vanille eiwitpoeder doorheen te doen. Hier kan je eventueel  Als laatste strooide ik er nog wat kokos overheen, hiermee was mijn zomers havermout ontbijtje helemaal af.

Ingrediënten voor 1 zomers havermoutpapje

  • 45 gram havermout
  • 200 ml amandelmelk
  • 1/2 banaan
  • handje aardbeien
  • kokosrasp
  • optioneel: 10 gram eiwitpoeder vanille óf een 1/2 theelepel vanillepoeder óf een theelepel kaneel

Doe de havermout, amandelmelk en eventueel het vanille(eiwit)poeder of de kaneel in een pannetje en breng op laag vuur aan de kook. Roer ondertussen goed door. De havermout is klaar als die voor jou dik genoeg is (ik hou zelf altijd van een dikker papje, dus laat het vaak wat langer doorkoken). Snijd de 1/2 banaan in plakjes en halveer de aardbeien. Doe de havermout in een schaaltje en leg de banaan en aardbeien bovenop. Bestrooi met de kokosrasp.

En nu lekker het zonnetje in om te genieten van je ontbijt!

  

About

Hoi allemaal! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Liefs Sophie

No Comments

Leave a Comment