Recept: ‘Havermout ontbijt met appel, blauwe bessen en pecannoten’

Ik ontbijt graag met havermout. Natuurlijk omdat ik het lekker vind, maar ook omdat het voor mij goed vult. Altijd doe ik er wel iets van fruit en kaneel door en dan ruikt het ’s ochtends vroeg al heel lekker in mijn keuken!  Laatst plaatse ik een foto op instagram van mijn havermout ontbijt met appel, blauwe besjes en noten. Lekker doordat de smaak wat weg heeft van een stukje appeltaart. Een vriendinnetje vroeg of ik het recept wilde plaatsen, dus bij deze vind je het recept van dit gezonde en simpele havermout ontbijtje!

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

  • 50 gram havermout
  • 200 ml plantaardige melk
  • 100 ml water
  • 1 appel
  • 50 gram blauwe bessen
  • handje pecannoten
  • kaneel

1). Doe de havermout in een pannetje en voeg de melk en het water toe. Strooi hier al wat kaneel overheen en roer even goed door. Op heel zacht vuur kan je dit alvast wat laten pruttelen, maar blijf het papje wel goed in de gaten houden.

2). Snijd de appel in blokjes en doe deze er ook bij (ik vind het zelf lekker als de appel meekookt en wat zachter wordt. Als je dit niet wilt, dan doe je de appel pas op het laatst er doorheen). Zet nu je vuur wat harder en blijf goed roeren, totdat je papje kookt en dikker wordt. Eventueel kan je ondertussen ook nog wat kaneel er doorheen strooien. Bepaal zelf hoe dik je jouw havermoutpap wilt hebben en zet het vuur uit wanneer de pap voor jou de goede dikte heeft.

3). Doe dit alles in een schaaltje of kommetje en voeg als laatste de blauwe bessen en de pecannoten toe. Strooi nog wat kaneel eroverheen en klaar is je ontbijt!

Enjoy your breakie!

ontbijt-havermout

About

Hoi allemaal! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Liefs Sophie

No Comments

Leave a Comment