Recept: ‘Healthy Bananenbrood met rozijnen & cashewnoten’

Op zoek naar een gezond tussendoortje zonder toegevoegde suikers? Dan is dit makkelijk te maken bananenbrood misschien wel iets voor jou! Bananenbood is een populaire snack die heel goed op een gezonde manier, zonder suiker, te maken is. Qua structuur zou ik het niet echt een brood noemen, want het zit meer tussen een brood en een cake in. Nadat ik een aantal keer bananenbrood heb gegeten, wilde ik deze ook graag zelf maken! Ik deed wat inspiratie op uit verschillende recepten en ging aan de slag. Zo creëerde ik mijn eigen recept voor gezond bananenbrood.

Bananenbrood is een gezond tussendoortje wat goed vult en waar je energie van krijgt. Ik vind het heel geschikt om te nemen voor het sporten, maar ook lekker tussendoor op het werk of ’s avonds bij de thee. Lekker zoet van smaak! Het is zeker mogelijk om aan het beslag allerlei dingen die je lekker vindt toe te voegen. Ik hield het dit keer best ‘basic’, maar doe vooral je eigen ding! Het receptje vind je hieronder!

Wat heb je nodig?

  • 3 rijpe bananen
  • 3 verse dadels
  • 100 gram havermoutmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 3 eieren
  • 1 zakje bakpoeder (16 gram)
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram cashewnoten
  • snufje zoutbananenbrood-in-the-making

1). Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius.

2). Prak de bananen fijn in een kom en voeg de in stukjes gesneden dadels toe. Met de staafmixer meng je dit tot een glad beslag.

3). Voeg de eieren toe aan het beslag met een snufje zout en mix dit met de staafmixer tot een luchtig geheel.

4). Doe het havermoutmeel en het amandelmeel in de kom en roer goed door met een grote lepel. Ook het zakje bakpoeder mag erbij. Roer alles tot een glad geheel. De basis voor je beslag is klaar.

5). Roer de rozijnen en de cashewnoten (brokkelen tot kleine stukjes) door het beslag.

6). Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet je beslag hierin. Zet in de oven. Bak het bananenbrood ongeveer 45-50 minuten. Neem af en toe een kijkje naar de bovenkant van je bananenbrood goed in de gaten. Wanneer deze te donker wordt, kan je er wat bakpapier of aluminiumfolie overheen doen.

7). Haal na 45-50 minuten je bananenbrood uit de oven en prik erin met een satéprikker om te zien of je brood gaar is. De satéprikker moet er weer droog uitkomen.

8). Laat afkoelen en daarna kan je deze op plakken snijden.

Klaar is je healthy snack! Lekker om zo op te eten, maar ook heerlijk met pindakaas of roomboter. Bewaar in de koelkast of vries de plakken in, zodat je altijd een gezond tussendoortje bij de hand hebt.

bananenbrood-close banenenbrood-nog-closer

About

Hoi allemaal! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Liefs Sophie

No Comments

Leave a Comment