Recept: ‘Italiaanse’ tosti met kalkoen, mozzarella en pesto

Toen ik jonger was maakte ik al eigen variaties op de standaard tosti met ham en kaas. Meestal maakte ik een tosti met volkorenbrood/bruin brood met kaas en tomaat of ananas. Lekker met tomatenketchup erbij! Nog steeds vind ik het lekker om op zijn tijd (meestal bij de lunch) een tosti te eten en hierbij probeer ik dan regelmatig nieuwe combinaties uit. Ik beleg het brood met mijn combinatie naar keuze en leg deze dan onder de grill, zodat het brood warm en knapperig wordt en de kaas lekker kan smelten.

Dit keer maakte ik een soort van ‘Italiaanse’ tosti. Ik noem het Italiaans omdat de combinatie van mozzarella en pesto mij doet denken aan Italië. Daarbij belegde ik mijn tosti ook nog met wat plakjes kalkoenfilet en ik had een heerlijke lunch met tosti’s.

Wat heb je nodig voor 2 tosti’s?

  • 4 sneeën volkoren- of speltbrood
  • 4 plakjes kalkoenfilet (je kan ook plakjes kipfilet gebruiken)
  • ½ bol mozzarella
  • Pesto naar keuze (groene pesto of rode pesto)
  • Optioneel: rucola

1). Beleg 2 sneeën brood eerst met de plakjes kalkoenfilet. Smeer hier alvast wat pesto op. Ik had nog een potje rode pesto in de koelkast staan, maar als je liever groene pesto hebt, dan kan je die gebruiken.

2). Leg hier wat rucola overheen (dit kan je eventueel ook weglaten). Vervolgens mag de mozzarella op het brood. Besmeer dan ook weer met wat pesto. Leg hier de andere 2 sneeën brood op.

3). Grill je tosti in ongeveer 4-5 minuten onder een hete grill (of tosti-apparaat) goudbruin en zorg ervoor dat ook de mozzarella goed is gesmolten.

Eet smakelijk!!

 Tosti - Voorbereiding

Tosti - Klaar

 

About

Hoi allemaal! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Liefs Sophie

No Comments

Leave a Comment