Recept: ‘Lassie Zilvervliesrijst + spelt én quinoa met vegakip en paksoi’

Zilvervliesrijst mét spelt én quinoa, klinkt goed voor de variatie! Ik eet regelmatig rijst omdat het snel klaar te maken is en natuurlijk omdat ik het gewoon lekker vind. Lassie heeft, naast de gewone zilvervliesrijst en andere rijstsoorten, ook variaties met zilvervliesrijst, zoals met linzen, quinoa en verschillende granen. De ‘zilvervliesrijst + spelt en quinoa’ is mijn favoriet. Ik bespeur altijd de ingrediëntenlijst om te weten hoe ‘puur’ een product is en naast bovengenoemde ingrediënten (zilvervliesrijst, spelt en quinoa) is er verder niets toegevoegd. Tijd om hier dus een recept mee te maken!

Voor de afwisseling heb ik dit keer vegetarische kipstuckjes gebruikt, maar je kan ook gewone kipfilet gebruiken. Net zo lekker! Hier komt het recept!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram vegetarische kipstuckjes (of 2 kipfilets)
  • 175 – 200 gram zilvervliesrijst
  • 1 rode ui
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 1 stronk paksoi
  • sojasaus
  • olijfolie

1). Bereid de rijst volgens de verpakking en zet de rijst apart wanneer deze klaar is.

2). Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Was de paksoi grondig en snijd deze in repen, waarbij je het witte en groene gedeelte apart houdt. 

3). Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kip(stuckjes) totdat ze mooi bruin zijn en zet ze hierna apart.

4). Doe dan een scheut olijfolie in een wokpan en fruit hierin het uitje en voeg daarna de champignons toe. Bak mee totdat ze lichtbruin van kleur zijn. Doe hierna de witte repen paksoi erbij en wok 3 minuten mee. Dan kan het groene gedeelte van de paksoi (de bladeren) er ook bij.  Wok nog een paar minuten mee totdat de bladeren zijn geslonken.

5). Doe de kipstuckjes erbij samen met een scheut sojasaus en breng op smaak met peper. Roer alles nog een paar minuten goed door.

6). Verdeel dit over 2 borden en schep ook de rijst erbij. Lekker om nog wat extra sojasaus over de rijst te doen.

Eet smakelijk!

About

Hoi allemaal! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Liefs Sophie

No Comments

Leave a Comment