Recept: ‘Lunchsalade met couscous, gegrilde groenten, gerookte kip en mango’

Couscous vind ik een makkelijk ingrediënt om een snelle lunch of maaltijd mee te maken. Deze salade met couscous eet ik dan ook regelmatig als lunch. Erg simpel om klaar te maken, maar heel lekker door de verschillende smaakmakers, zoals de gegrilde groenten, gerookte kip, de zoete mango en als laatste geroosterde pijnboompitjes. Meestal maak ik een dubbele portie, zodat ik voor 2 middagen mijn lunch klaar heb! Naar mijn werk neem ik deze salade gewoon mee in een afgesloten bakje. Hieronder plaats ik het receptje voor jullie.

Ingrediënten voor 2 porties:

  • 150 gram couscous (ik gebruikte biologische spelt volkoren couscous van de Albert Heijn)Ras el hanout kruiden
  • 200 gram gerookte kip
  • 1 zakje rucola
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • ½ mango
  • Pijnboompitjes
  • Bieslook en kruiden naar keuze (ik gebruik vaak ras el hanout kruiden)
  • (eventueel olijfolie)

Wat nodig voor de salade

1). Bereid de couscous zoals je op de verpakking kan lezen (ik laat de couscous altijd wellen in ee schaaltje met gekookt water en aluminiumfolie erover heen). Roer wel al de ras el hanout kruiden (of de kruiden die jij wilt gebruiken) door de couscous, zodat de smaak goed kan intrekken.

2). Rooster de pijnboompitjes kort. Blijf bij je pan in de buurt, want ze kunnen opeens snel aanbranden.

3). Halveer de cherrytomaatjes en snijd de courgette in plakjes en de paprika in grote stukken en leg deze in een hete grillpan. Besprenkel eventueel met wat olijfolie en grill de groenten tot je mooie grillstrepen krijgt. Vergeet niet om de groenten ook even te draaien, zodat je aan beide kanten de strepen ziet. Haal de grillpan van het vuur als de groenten klaar zijn en snijd de plakjes courgette in blokjes.

4). Snijd ook de gerookte kip en mango in blokjes.

5). Verdeel de sla over de borden (of in je bakjes als je het mee wilt nemen) en schep hier de cherrytomaatjes en gegrilde groenten op. Schep hierop ook de couscous en doe dan de gerookte kip en mango erbij. Strooi als laatste de pijnboompitjes over je salade heen en voeg eventueel nog wat bieslook of andere kruiden toe.

En klaar is je salade! Eet smakelijk!

Couscoussalade klaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *