Recept: ‘Mango ijsjes met kokosmelk en chiazaad’

Wat een zomer! De temperaturen blijven hoog, dus tijd voor ijs, veel ijs! Naast ijsjes kopen, kan je ze ook heel makkelijk zelf maken. Deze mango ijsjes maak je met maar 3 ingrediënten en alles wat je nodig hebt is een blender en ijsvormpjes. Deze ijsvormpjes kocht ik trouwens bij de Hema. Het idee om chiazaad te gebruiken had ik in mijn hoofd sinds onze vakantie in Bali. Daar heb ik voor het eerst homemade ijsjes met chiazaad gegeten en die waren erg lekker. Tijd om zelf ook te proberen!

Wat heb je nodig voor 6 ijsjes?

  • 1 mango
  • 3 eetlepels chiazaad (ongeveer 30 gram)
  • 250 ml kokosmelk (hiervoor gebruikte ik de coconut milk van alpro)

1). Doe één eetlepel chiazaad met 150 ml kokosmelk in een schaaltje en laat de zaadjes 10-15 minuten weken totdat het een soort ‘papje’ wordt.

2). Schil ondertussen de mango en doe deze in de blender samen met de overgebleven chiazaadjes en kokosmelk. Pureer tot een vloeibare massa.

3). Verdeel als eerste de geweekte chiazaden met kokosmelk over de 6 vormpjes. Giet hierna het gepureerde mango mengsel in de ijsvormpjes en zet de stokjes erin.

4). Zet de ijsjes in de diepvries voor ongeveer 3 uur (bij elke diepvries is het weer iets anders) en klaar zijn de ijsjes!

Omdat ik graag laagjes wilden hebben in mijn ijsjes, liet ik een deel van de chiazaadjes eerst weken in kokosmelk. Als je dit teveel werk vindt of te lang vindt duren, kan je ook alles tegelijk blenden!

En wil je graag nog wat extra kokos toevoegen? Blend dan wat kokosrasp of kokossnippers mee voor een extra kokos effect.

 

Simpel toch! Geniet van je gezonde ijsjes!

Laat je me het weten als je deze ijsjes ook gaat maken? Vind ik erg leuk!

 

About

Hoi allemaal! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Liefs Sophie

No Comments

Leave a Comment