Recept: ‘Noedels met gegrilde zalm & sugarsnaps’

Vis vind ik heel lekker en het viel mezelf op dat ik nog maar weinig visrecepten heb geplaatst! Tijd om hier verandering in  aan te brengen. Minstens 2 keer per week eet ik vis, maar meestal is het vaker, omdat ik bij mijn lunch ook geregeld iets van vis eet, zoals gerookte zalm of een salade met tonijn. Noedels met vis is een favoriet gerecht voor het avondeten bij mij en dit koos ik voor zalm. Zalm is een vette vis die rijk is aan gezonde (onverzadigde) vetten, zoals omega 3. Omega 3 zijn essentiële vetzuren en dit houdt in dat je lichaam deze niet zelf kan aanmaken. Deze moeten we dus uit onze voeding halen! Het is onder andere goed voor je huid, je hersenen en je hart, dus het is wel belangrijk om hier voldoende van binnen te krijgen. Dit recept met zalm kan je hierbij helpen!

Ingrediënten (voor 2 personen):

·         olijfolie

·         2 moten verse zalm

·         150 gram volkoren noedels (ik gebruik de whole wheat noodles van go-tan) 

·         1 rode ui

·         1 bakje kastanjechampignons

·         200 gram sugar snaps

·         Sojasaus

·         Peper

1). Bereid de noedels zoals aangegeven staat op de verpakking. De noedels hebben ongeveer 4 minuten nodig om te koken.

2). Smeer de zalmmoten in met een beetje olijfolie en bestrooi met wat peper. Zet ook een grillpan op het vuur en laat deze goed warm worden. Grill de zalm enkele minuten totdat deze mooie grillstrepen krijgt aan beide kanten (tussendoor omdraaien).

3). Snijd een uitje fijn en de champignons op plakjes. Zet een wokpan op het vuur en laat wat olijfolie hierin warm worden. Fruit het uitje en voeg dan de plakjes champignons toe. Wok een paar minuten mee en dan kunnen de sugar snaps erbij. Laat dit geheel 6-8 minuten wokken op heet vuur en doe er alvast wat sojasaus bij, zodat de smaak lekker in de groenten kan trekken.

4). Doe de noedels bij het geheel en roer deze door de groenten heen. Dan is het tijd om de rest van de sojasaus erbij te doen. Voeg  de sojasaus naar eigen smaak toe en en wok het geheel nog 2 minuten, zodat de smaken goed met elkaar mengen.

5). Schep de noedels met de groenten op de borden en verdeel hier de zalm (eventueel in stukken) als laatste over de borden.                                     

                                            En klaar! Eet smakelijk!                                                      noedels-zalm

About

Hoi allemaal! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Liefs Sophie

No Comments

Leave a Comment