Recept: ‘Paprika-tomatensoep met aubergine’

Het wordt buiten weer kouder en op echte zomerse temperaturen zullen we weer moeten wachten tot volgend jaar! Een warme kop soep is dan ook meer dan welkom wat mij betreft bij de lunch of het avondeten, maar ook zeker tussendoor! Deze paprika-tomatensoep met aubergine heeft iets mer pit dan gewone tomatensoep. Als ik er zin in heb, doe ik er ook nog feta doorheen en dan wordt de structuur van je soep ook wat dikker. Heel lekker

Wist je trouwens dat rode paprika veel vitamine C bevat? Vitamine C geeft je weerstand een boost en ook dat kunnen we in deze periode wel gebruiken! Ik zou zeggen, probeer het recept eens uit en ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

Wat heb je nodig voor 3 grote kommen soep?

Allereerst natuurlijk een soeppan, blender of staafmixer en een oven. Daarnaast heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • olijfolie
  • 2 paprika’s
  • 1 aubergine
  • 1 blik tomatenblokjes (met basilicum)
  • Italiaanse kruiden
  • Peper
  • 1 blokje biologische groentebouillon (Zonnatura)
  • 500 ml water
  • verse basilicum
  • eventueel: feta

1). Verwarm de oven voor op 200 graden (als je een grillstand hebt, heeft dit de voorkeur). Was de aubergines en snijd deze in reepjes. Besprenkel met wat olijfolie en wat peper. Grill of rooster de repen 15 minuten.

2). Was de paprika’s en snijd deze op blokjes. Verhit dan de rest van de olijfolie in de soeppan en bak de paprika’s ongeveer 2 minuten. Voeg dan de tomatenblokjes toe en laat dit geheel even pruttelen. Dan kan het blokje groentebouillon samen met het water erbij. Roer even goed door en laat de soep op zacht vuur even koken.

3). Als het goed is, zijn de auberginereepjes klaar en kan je deze op blokjes snijden. Voeg deze aan de soep toe samen met de Italiaanse kruiden en de peper. Laat het geheel nog 5 minuten op laag vuur pruttelen.

4). Zet dan het vuur af en laat de soep eerst wat afkoelen. Als de soep wat is afgekoeld kan je nu de soep pureren in een blender of met een staafmixer. Pas goed op dat de soep niet te heet is!

5). Warm de soep opnieuw op en verdeel over de kommen. Garneer met verse basilicum. Geniet ervan!

 

Variatietip: Voeg bij stap 4 feta(blokjes) toe en blend/mix dit mee. Ook kan je de soep garneren met feta.

soepje-1              soepiee

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *