Recept: ‘Pasta pesto met kip’

Een gerechtje uit de Italiaanse keuken. Pasta pesto is één van mijn favoriete gerechten. Ik ben sowieso wel een echte liefhebber van pasta en en mijn lievelingspasta is dan toch ook zeker pasta pesto. Ik varieer hierbij vaak met kip en met vis (bijvoorbeeld gegrilde zalm of garnalen/gamba’s). Ik maak de pasta altijd met rode pesto, want dit vind ikzelf het lekkerste, want alles waar (zongedroogde) tomaatjes in zitten, vind ik heel lekker vind.

Ik koos voor een kant- en klare rode pesto. Hierbij let ik wel altijd goed op de ingrediënten en ik zorg ervoor dat er geen suikers aan toegevoegd zijn. Het gerecht is simpel en de pesto maakt je pasta echt smaakvol. Voeg dus net zoveel pesto toe als dat jij wilt!

Ingrediënten voor 2 personen

  • Olijfolie
  • 150 – 175 gram volkoren (spelt)pasta per persoon
  • 2 kipfilets
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 1 courgette
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 2 grote eetlepels rode pesto, of meer als je wilt!
  • Knoflookpoeder
  • peper
  • 2 handen rucola
  • garneren met verse basilicum en pijnboompitjes (ik had deze nu niet in huis, maar normaal gezien gebruik ik deze altijd)

1). Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet de pasta af als deze klaar is.

2). Snijd de kipfilet en groenten, halveer de cherrytomaatjes en verhit wat olijfolie in de pan. Bak hierin de kipblokjes totdat ze goudbruin zijn. Dan kan je de champignons en de courgette toevoegen. Bak mee totdat ook deze bruin kleuren. Dan kan je de cherrytomaatjes toevoegen. Laat deze meebakken totdat ze wat zachter worden. pp-in-the-making

3). Voeg de eetlepels pesto toe en strooi hier de knoflookpoeder en de peper overheen. Roer dit goed door. Zoals ik al zei, wil je meer pesto, dan mag dat altijd. Doe ook de pasta erbij en meng het geheel door elkaar heen. Laat dit op zacht vuur even pruttelen.

4). Ondertussen kan je in een droge koekenpan de pijnboompitjes roosteren.

5). Verdeel de rucola over de 2 borden en schep de pasta pesto hier bovenop. Garneer met de pijnboompitjes en verse basilicum. 

Buon Appetito!

pp

 

About

Hoi allemaal! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Liefs Sophie

No Comments

Leave a Comment