Recept: ‘Pompoenbrood’

Deze herfst heb ik al veel geëxperimenteerd met pompoen. Het is eigenlijk het 1e jaar dat ik in veel verschillende recepten pompoen verwerk. Zolang de pompoen in de winkel ligt, profiteer ik ervan, want ik vind hem heerlijk!

Zo heb ik de afgelopen weken al een paar keer een pompoenbrood gemaakt. Een heerlijke geur verspreidt zich dan in de keuken! Het pompoenbrood is lekker voor tussendoor, maar ook lekker om bij het ontbijt te eten. Het pompoenbrood bewaar ik in een aantal dagen in de koelkast. Maar het is ook zeker mogelijk om de plakken in de diepvries te bewaren. Hier volgt het recept!

Wat heb je nodig voor één pompoenbrood?

  • 300 gram pompoenblokjes
  • 2 eieren
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 200 gram speltmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 – 2 eetlepels kaneel / speculaaskruiden
  • snufje zeezout
  • 50 gram pompoenpitten
  • (eventueel agavesiroop of honing indien je het pompoenbrood zoeter wilt)

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet het bakblik in of bekleed het met bakpapier.

Kook de pompoenblokjes ongeveer 10-12 minuten, ze zijn gaar wanneer je er met een vork in kan prikken. Laat even afkoelen. Mix deze daarna samen met de eieren, de amandelmelk en de kokosolie tot een glad geheel. Als je graag een zoeter pompoenbrood hebt, voeg dan ook nog 1 eetlepel agavesiroop of honing toe.

Schenk het mengsel in een kom en doe hierbij het speltmeel, amandelmeel, bakpoeder, kaneel en/of speculaaskruiden en zout. Roer dit goed door elkaar heen. Als laatste mogen de pompoenpitten door het mengsel heen worden geroerd.

Giet het mengsel in het ingevette/beklede bakblik en zet voor 45 minuten in de oven. Hierna haal je een heerlijk ruikend pompoenbrood uit de oven! Even laten afkoelen en smakelijk!

Tip: besmeer je pompoenbrood met amandelpasta of roomboter!

  

About

Hoi allemaal! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Liefs Sophie

No Comments

Leave a Comment