Recept: ‘Salade met hüttenkäse en kikkererwten’

Het zomerse weer van de afgelopen dagen zorgt ervoor dat ik meer zin heb in salades. Een paar dagen geleden lunchte ik in de zon met een simpele salade met kikkererwten en hüttenkäse. Een vers broodje met hummus erbij en ik had een heerlijke lunch. Deze viel zo in de smaak, dat ik meteen voor de volgende dag dezelfde salade maakte om mee te nemen naar het werk. Voor mij is alleen deze salade te weinig als lunch, dus ik neem er nog wel brood of crackers naast. Als je alleen deze salade wilt eten als lunch, dan zou ik de portie vergroten en wellicht nog wat extra ingrediënten toevoegen (extra groenten, noten, tonijn et cetera). De salade is ook geschikt voor bij de bbq.

Ingrediënten (voor 2 personen*)

  • 2 grote handen rucola (of een andere soort sla)
  • 1 komkommer
  • 20 cherrytomaatjes
  • 150 gram kikkererwten
  • 200 gram hüttenkäse
  • peper en bieslook

*De hoeveelheden kan je naar eigen wens aanpassen. Ik at zelf dus nog wat naast deze portie salade.

Snijd de komkommer in blokjes en halveer de cherrytomaatjes. Doe deze in een kom samen met de kikkererwten en roer door elkaar heen. Verdeel de sla over 2 kommen/bakjes (of doe alles in één grote schaal als je een grotere salade maakt) en voeg de blokjes komkommer, gehalveerde tomaatjes en kikkererwten toe. Schep de hüttenkäse over de salade heen en maak af met wat peper en bieslook.

Klaar is de salade!

Tip: rooster wat pijnboompitjes en strooi die over de salade. Ik heb dit zelf nog niet geprobeerd, maar ik vind pijnboompitjes altijd een goede smaakmaker in salades!

About

Hoi allemaal! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Liefs Sophie

No Comments

Leave a Comment