Recept: ‘Salade met rode biet, linzen, feta en mango’

Een nieuw salade recept, dit keer met rode bietjes. In Bali heb ik een paar keer een salade met rode bietjes gegeten, maar zelf maak ik dit thuis eigenlijk nooit. Tijd om dit dus wel te doen. Et voila, ik maakte een simpele en vullende salade met rode biet, linzen, mango en feta. Lekker kleurrijk. Als topping gebruikte ik zonnebloempitten. Maar pecannoten, pistachenoten of walnoten zouden ook een goede keuze zijn.

De salade kan gegeten worden tijdens de lunch, maar ook als avondmaaltijd is het een goede optie! Naar behoefte kan je de hoeveelheden gewoon aanpassen.

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 2 handjes spinazie
  • 100 gram linzen (ik gebruik een zak linzen van Hak)
  • 200 gram gekookte rode bietjes
  • een stuk komkommer (ongeveer 1/3e)
  • 75 gram mango
  • 50 gram feta
  • een handje zonnebloempitten

Verdeel de spinazie over een bord. Snijd de rode bietjes, komkommer en mango in stukjes. Doe hierop de linzen, rode bietjes, komkommer en mango. Verkruimel de feta eroverheen en bestrooi als laatste met zonnebloempitten.

Zelf deed ik geen dressing/extra olie over de salade, maar als jezelf wel graag nog een smaakmaker wilt gebruiken, dan past balsamico azijn hier goed bij.

 

Eet smakelijk!

       

About

Hoi allemaal! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Liefs Sophie

No Comments

Leave a Comment