Recept: ‘Sandwich met omelet, gerookte kip en avocado’

Een ‘sandwich’ is een dubbele boterham met meerdere soorten beleg. Op lunchkaarten staan vaak verschillende soorten sandwiches, want het is blijft populair. Allerlei soorten beleg en combinaties kunnen worden gebruikt. Na het sporten maakte ik een sandwich met omelet, gerookte kip en avocado. Omdat deze goed beviel, heb ik het receptje voor jullie hieronder uitgeschreven.

Deze sandwich is ideaal als herstelmaaltijd na het sporten. Na het sporten heb je eiwitten nodig om je spieren te laten herstellen en deze haal je uit de omelet en de gerookte kip. Je energievoorraad vul je aan met de complexe koolhydraten uit het volkorenbrood. Als laatste zorgt de avocado voor je dagelijkse portie gezonde vetten. Een echte powerlunch wat mij betreft waar ik zeker goed door verzadigd was.

Wat heb je nodig voor 1 sandwich?

  • 2 sneeën volkorenbrood
  • olijfolie
  • 2 eieren
  • klein scheutje (plantaardige) melk
  • 50 gram gerookte kipfilet op plakjes
  • ½ avocado
  • klein handje rucola
  • aantal plakjes komkommer
  • peper en bieslook

1). Kluts de eieren met een klein scheutje melk in een kommetje en verhit ondertussen wat olijfolie in een koekenpan. Naar smaak voeg je peper en bieslook toe aan het eimengsel. Bak het eimengsel op niet te hoog vuur en draai deze na een paar minuten om als de onderkant gestold is. Laat nog een paar minuten op middelmatig vuur bakken. Haal de omelet uit de pan en snijd deze in 2 helften.

2). Rooster het brood kort in de broodrooster of leg het brood onder de grill. Prak ondertussen de helft van de avocado en mix hier een klein beetje peper doorheen en de andere helft van de avocado snijd je op plakjes.

3).Begin met het stapelen van je sandwich. Besmeer één snee brood met het avocadomengsel en leg hierop wat rucola, 1/2 omelet en de helft van de plakjes gerookte kip. Dit herhaal je nog een keer met de rest van de avocado, gerookte kip en de 1/2 omelet. Met de andere snee brood sluit je de sandwich af. Serveer met wat extra rucola en de plakjes komkommer. Ennn klaarr is je sandwich! Eet smakelijk!

p.s; wanneer je geen avocado lust, kan je een honing-mosterddressing gebruiken als vervanging. De smaak wordt hier wel wat anders door, maar zeker niet minder lekker.

sandwich

About

Hoi allemaal! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Liefs Sophie

No Comments

Leave a Comment