Recept: ‘Spaghetti Bolognese – homemade!’

Spaghetti bolognese, één van de meest gegeten pastasauzen denk ik wel! Pastasauzen vind ik zelfgemaakt het allerlekkerst. Doordeweeks ben ik soms laat thuis van het werk en daarom maak ik graag een grotere pan pastasaus in één keer. Ik vries een paar porties in en zo heb ik bij gebrek aan tijd om te uitgebreid te koken toch snel een gezonde maaltijd op tafel.

Afgelopen week was een drukke week en daar had ik dus al rekening mee gehouden. Aan het begin van de week maakte ik deze snelle bolognesesaus zónder een pakje of een zakje. Wel met veel groenten en kruiden, om de saus goed op smaak te brengen. Ik verdeelde de saus in porties en deed deze in de vriezer.

Donderdagavond wilde ik graag ‘s avonds na het werk gaan sporten. ‘s Ochtends haalde ik de pastasaus uit de diepvries (daarna wel in de koelkast natuurlijk), zodat ik alleen nog maar spaghetti hoefde te koken. Met wat rucola en geraspte kaas maakte ik de pasta af en zo had ik heel snel een gezonde pasta op tafel!

Benieuwd naar het recept? Hier komt het!

 

Ingrediënten voor een snelle spaghetti bolognese (voor 4 personen)

  • 75-100 gram ongekookte volkoren (spelt)spaghetti per persoon
  • 400 – 500 gram mager rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 (rode) uien
  • 2 courgettes
  • 2 rode paprika’s
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • geraspte kaas
  • olijfolie
  • peper, Italiaanse kruiden, oregano
  • verse basilicum
  • rucola

1). Snijd de knoflook fijn en de uien, courgettes en paprika’s in kleine blokjes.

2). Verhit een klein scheutje olijfolie in de pan en bak de knoflook en stukjes ui voor 2 minuten (totdat ze glazig zijn). Doe het gehakt  erbij en rul dit totdat het gaar is. Ondertussen kan je ook wat peper erover strooien. Voeg de blokjes courgette en paprika toe en bak deze nog voor ongeveer 5 minuten mee.

3). Dan mogen de tomatenblokjes erbij, samen met de Italiaanse kruiden en de oregano, zodat de bolognesesaus goed op smaak komt. Snijd de verse basilicum fijn (leg een paar blaadjes apart als decoratie) en ook dit mag door de saus. Roer goeden laat de saus ongeveer 10 – 12 minuten pruttelen op laag vuur. Als je de saus te dik vindt of de saus wordt te droog, voeg dan wat water toe.

4). Ondertussen kook je de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking.

5). Giet de pasta af en verdeel over de borden. Schep de bolognesesaus hierover en garneer met geraspte kaas, rucola en de overgebleven basilicum.

Buon Appetito!

Liefs Sophie

About

Hoi allemaal! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Liefs Sophie

No Comments

Leave a Comment