Recept: ‘Tosti met pesto, kipfilet, hüttenkäse en tomaat’

De laatste tijd merk ik dat ik veel hüttenkäse eet en momenteel is het niet uit mijn koelkast weg te denken. Het heeft een lekkere frisse smaak en bevat veel eiwitten. Meestal eet ik het op een cracker of spelt-/maiswafel met wat komkommer of (gedroogde) tomaatjes. Soms ook met een paar plakjes kipfilet erover, yummy. Ook voor een tosti maak ik graag gebruik van hüttenkäse. In de koelkast stond nog een bakje groene pesto, die ik ook gebruikte voor deze tosti. En ik nog meer, ik hou nou eenmaal van goed belegde tosti’s (of boterhammen)!

Voor één tosti heb je nodig:

  • 2 sneeën volkorenbrood
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 4 plakjes flinterdunne kipfilet
  • 50 gram hüttenkäse
  • 1 tomaat in dunne plakjes
  • eventueel verse basilicum

Besmeer één snee volkorenbrood met de eetlepels groene pesto en leg deze onderop. Leg hierop 2 plakjes kipfilet (de andere 2 plakjes komen bovenop). Verdeel de hüttenkäse, plakjes tomaat en eventueel de verse basilicum eroverheen. Leg hierop de andere 2 plakjes kipfilet en de overgebleven snee brood. Klaar om onder de grill te gaan voor een paar minuten totdat je boterhammen goudbruin zijn.

En je tosti is ready, hmmm!

About

Hoi allemaal! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Liefs Sophie

No Comments

Leave a Comment