Recept: ‘Tropische havermout met mango en kokosrasp’

Yes, weer een havermout recept! Mijn favoriet ontbijt! Precies over één maand vertrek ik op vakantie naar Bali. Ik kijk nu al uit naar de lekkere ontbijtjes die ik daar ga hebben! Om alvast in die tropische sferen te komen, en omdat het de afgelopen weken hier in Nederland ook heel lekker weer is geweest, bedacht ik dit tropisch havermout ontbijt. Lekker met een sappige mango. Wisten jullie dat het eten van mango goed is voor een mooie huid? Dit komt door de grote hoeveelheid vitamine A en vitamine C die de mango bevat. En een mooie huid, dat willen we allemaal wel. Ontbijten met deze gezonde havermoutpap met mango is dus een goed idee!

Ingrediënten voor 1 zomers havermoutpapje

Doe de havermout samen met de plantaardige kokosmel in een pannetje en breng op laag vuur aan de kook, roer ondertussen goed door. Wanneer de havermoutpap bijna klaar is voeg je alvast één eetlepel kokosrasp toe en roer dit nog even door de havermoutpap. Laat nog een paar minuutjes op laag vuur doorkoken. Snijd de mango op blokjes. Doe de havermout in een schaaltje en voeg de mangoblokjes, en eventueel een handje blauwe bessen, toe. Bestrooi met nog wat kokosrasp en je ontbijt is klaar.

Even je ogen dichtdoen en je waant je in tropische sferen wanneer je dit ontbijt eet! Smakelijk!

About

Hoi allemaal! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Liefs Sophie

No Comments

Leave a Comment