Recept: ‘Wortel-Banenenbrood met blauwe bessen’

Sinds ik het gezonde bananenbrood heb uitgevonden, zorg ik bijna elk weekend voor een nieuwe voorraad. Zo kan ik er een hele week van genieten. Lekker als tussendoortje, maar ook heerlijk als ontbijt met kwark en fruit! Eerder plaatste ik al dit recept voor een gezond bananenbrood met rozijnen en nootjes.

Carrotcake is één van mijn lievelingstaarten en het leek me leuk om een bananenbrood te maken wat hierop lijkt. En ik moet zeggen, het resultaat is goed gelukt! Ik deed er ook nog wat blauwe bessen en noten door, hmm! Ook hierin ben je natuurlijk vrij om zelf te variëren met wat jij lekker vindt. Ben jij ook gek op carrotcake, maar wil je een gezondere versie maken? Probeer dan snel het onderstaande receptje uit en je kunt genieten van een gezonde carrotcake-variant in de vorm van een bananenbrood.

Wat heb je nodig (voor 12 plakken)

  • 4 rijpe bananen
  • 150 gram speltmeel*
  • 50 gram amandelmeel*
  • 2-3 verse dadels
  • 3 grote eieren
  • ½ zakje bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 100 gram geraspte wortel
  • 75-100 gram blauwe bessen
  • 50 gram noten in stukjes naar keuze (ik gebruik vaak pecannoten of cashewnoten)
  • .. eventueel kan je nog rozijnen toevoegen

*je kan ook 200 gram speltmeel gebruiken en het amandelmeel weglaten.

 

1). Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius.

2). Prak de bananen fijn in een kom en voeg de in stukjes gesneden dadels toe. Meng dit met een staafmixer of in een blender tot een glad beslag.

3). Voeg de eieren toe aan het beslag en mix dit verder mee tot een luchtig geheel.

4). Doe het speltmeel samen met de amandelmeel bij het beslag en roer goed door met een grote lepel. Voeg een theelepel bakpoeder toe samen met een snufje zout. Roer alles tot een glad geheel.

5). De geraspte wortel, blauwe bessen, nootjes (en eventueel de rozijnen of wat jij nog wilt) kunnen erbij. Roer alles door het beslag heen, zodat het goed verdeeld is. Klaar is je beslag.

6). Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet je beslag hierin. Zet je bananenbrood in de oven en bak ongeveer 55-60 minuten. Neem aan het einde een kijkje naar de bovenkant van je bananenbrood en hou dit goed in de gaten. Wanneer de bovenkant te donker wordt, kun je er wat bakpapier of aluminiumfolie overheen doen.

7). Haal na 55-60 minuten het bananenbrood uit de oven en prik erin met een satéprikker om te zien of je brood gaar is. De satéprikker moet er weer droog uitkomen.

8). Laat afkoelen op een rooster en je kunt gaan genieten van een heerlijk ‘wortel-bananenbrood’!

Enjoyyyy :).

        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *