Recepten: ‘3x mijn favoriete soep’

Op de vraag of ik graag soep eet, zeg ik zeker ja! En dan wel een soep met verse ingrediënten, gemaakt van groenten. De soepen uit blik of gemaakt met water en een pakje of zakje laat ik liever links liggen. Regelmatig maak ik een grote pan soep en vries dan ook een aantal porties in. Op het werk staat een magnetron, dus ik neem ook vaak soep mee om bij de lunch te eten. De groentebouillon in de recepten maak ik door een blokje groentebouillon van Zonnatura óf gistvrije bouillonpoeder van smaakt toe te voegen aan kokend water. Even roeren en je bouillon is klaar. Mijn 3 favoriete soepen  van dit moment heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet!

Tomaat-paprikasoep

Tomatensoep kan altijd! De paprika zorgt voor een pittigere smaak, lekker! Soms voeg ik er ook nog aubergine aan toe, zoals in dit recept. Maar het kan ook heel goed zonder! Wat heb je daarvoor nodig?

  • Olijfolie
  • 3 paprika’s
  • 500 ml gezeefde tomaten (passata)
  • 500 ml groentebouillon
  • Italiaanse kruiden, peper, zout, bieslook en eventueel verse basilicum

Was de paprika’s en snijd deze in blokjes. Verhit  de olijfolie in een soeppan en bak de paprika’s ongeveer 2 minuten. Voeg dan de gezeefde tomaten toe en laat dit geheel even pruttelen. Dan kan de groentebouillon erbij. Roer even goed door en laat de soep op zacht vuur even koken. Voeg aan de soep de Italiaanse kruiden, zout en peper naar smaak toe. Laat het geheel nog 5 minuten op laag vuur pruttelen. Zet dan het vuur af en laat de soep eerst wat afkoelen. Als de soep wat is afgekoeld kan je nu de soep pureren met behulp van een blender of een staafmixer. Pas goed op dat de soep niet te heet is en gaat spetteren. Warm de soep opnieuw op en garneer eventueel met verse basilicum. Eet smakelijk!

Broccoli-courgettesoep

Mijn favoriet als ik voor meerdere mensen soep moet maken! Heel makkelijk en met maar een paar ingrediënten heb je zo een hele pan vol!

  • 2 broccoli’s
  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 500 ml groentebouillon
  • olijfolie
  • bieslook, peper en zout

Snipper het uitje en snijd de courgette in blokjes. Verhit wat olijfolie in de pan en fruit hierin het uitje. Voeg na 2 minuten de courgette toe en bak een aantal minuten mee. Snijd de broccoli in roosjes en voeg deze tegelijk met de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 15 koken. De soep is goed wanneer je met een vork in de broccoli kan prikken. Zet het vuur uit. Pureer de soep met een staafmixer of met een blender tot een gladde soep. Pas wel op, want de soep is heet! Breng op smaak met extra peper en zout als dit nodig is. Maak af met wat bieslook. Wil je nog  iets extra’s toevoegen aan de soep? Met gerookte zalm erbij maak je deze heerlijke soep helemaal af!

Snelle pompoensoep

Ook al is het niet meer het seizoen van de pompoen, toch vind ik het nog steeds lekker om af en toe een makkelijke en snelle pompoensoep te maken. In plaats van verse pompoen gebruik ik pompoenblokjes uit de diepvries. En dat gaat prima! Het recept van deze snelle pompoensoep vind je hier.

Wat is jouw favoriete soep?

 

About

Hoi allemaal! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Liefs Sophie

No Comments

Leave a Comment