Review: ‘Happy Protein’ mét recept voor ‘Eiwitrijk bananenbrood’

Een paar weken geleden kreeg ik een mailtje van Happy Protein met de vraag of ik hun eiwitpoeders wilde proberen. Wat ik belangrijk vind aan eiwitpoeders is dat er geen onnodige toevoegingen in zitten, zoals bijvoorbeeld toegevoegde suikers. De ingrediënten waren dan ook het eerste waar ik naar keek.

Het eiwitpoeder van Happy Protein is 100% natuurlijk en wordt gezoet met natuurlijke aroma’s en dus geen suikers of zoetstoffen. Een pluspunt voor mij. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van ‘Whey Isolaat’, de meest zuivere vorm van ‘Whey’. Als laatste is het eiwitpoeder verrijkt met vele vitamines en mineralen, waardoor het een extra bijdrage aan je gezondheid levert! Zo krijg je verschillende B-vitamines extra binnen, maar ook vitamine C, E en extra magnesium. Magnesium zorgt onder andere voor het goed functioneren van de spieren en het is belangrijk, zeker wanneer je sport, om hier voldoende van binnen te krijgen. Meer over het eiwitpoeder lees je op www.happyprotein.nl. en op www.eiwit.nlTot zover ben ik positief!

Natuurlijk is de smaak het meest belangrijk. Vaak kunnen eiwitpoeders een kunstmatige smaak hebben, zeker wanneer er veel onnodige toevoegingen in zitten. Maar de smaak van Happy Protein is goed! Dus ook hierin is Happy Protein, voor mij, zeker geslaagd. Ik probeerde het onder andere in een shake na het sporten. Samen met wat bevroren fruit (bijvoorbeeld aardbeien, frambozen of mango) een frisse herstelmaaltijd na het sporten met voldoende eiwitten voor het herstellen van de spieren. Het leek me ook een goed idee om het eiwitpoeder te gebruiken voor het bakken van een bananenbrood, om meer eiwitten toe te voegen. Zo ontstond het idee voor een eiwitrijk bananenbrood met blauwe bessen en pompoenpitten. De vanillesmaak geeft net wat extra’s en aangezien ik gek ben op vanille, vind ik het heerlijk! Benieuwd naar het recept? Deze vind je hieronder!

Wat heb je nodig?

  • 3 rijpe bananen
  • 160 gram speltmeel
  • 3 verse (medjoul) dadels
  • 3 eieren
  • 1 zakje eiwitpoeder van Happy Protein (vanille)
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 snufje zout
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 75 gram pompoenpitten
  • 100 gram blauwe bessen

1). Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius.

2). Meng in een kom alle droge ingrediënten (speltmeel, zakje Happy Protein, bakpoeder, kaneel en zout) door elkaar heen.  

3). Doe de bananen in stukjes in een blender en voeg ook de in stukjes gesneden dadels en eieren toe. Mix dit alles tot een glad geheel. Schenk dit vervolgens in de kom met de droge ingrediënten en roer de droge ingrediënten en de ‘natte’ mengsel goed door elkaar. Nu mogen ook het chiazaad, de pompoenpitten en de blauwe bessen erbij. Roer voorzichtig en wanneer alles goed is verdeeld, is je beslag klaar.

4). Bekleed een cakeblik met bakpapier óf vet je bakblik in met roomboter of kokosolie en giet het beslag in het cakeblik. Zet het bananenbrood in de oven en bak ongeveer 50-55 minuten. Neem aan het einde een kijkje naar de bovenkant van je bananenbrood en hou dit goed in de gaten. Wanneer de bovenkant te donker wordt, kun je er wat bakpapier of aluminiumfolie overheen doen. Elke oven is anders, dus zorg ervoor dat je hier rekening mee houdt! Om te checken of je bananenbrood gaar is, prik je met een satéprikker in het brood. De cake is klaar als een satéprikker er weer droog uitkomt.

5). Laat het bananenbrood afkoelen op een rooster en klaar is het eiwitrijk bananenbrood! Een heerlijk eiwitrijk tussendoortje, een goede start van de dag of ideaal voor of na het sporten!

Smakelijk! Ga je ook dit eiwitrijk bananenbrood met blauwe bessen en pompoenpitten maken? Ik ben heel benieuwd! Tag me in jouw foto als je het deelt op Instagram (@soof.embraceyourhealth), want ik vind dit erg leuk om te zien!

Op zoek naar een ander recepten voor bananenbrood? Mijn basisrecept wat ik altijd gebruik, vind je hier!

About

Hoi allemaal! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Liefs Sophie

No Comments

Leave a Comment