Review: Hotspot ‘SLA’

Ik heb nu een aantal keer gegeten bij SLA en ik vond het wel tijd om iets over deze hotspot te schrijven. SLA is een gezonde saladebar te vinden op meerdere locaties in Amsterdam, maar ook in Utrecht en sinds kort ook in Den Haag. Het is een hip tentje met een leuke uitstraling, waar je zeker goed zit als je gezond wilt eten.

       SLA interieur 2                 SLA interieur

Tot nu toe is het me iedere keer al goed bevallen bij SLA. Je hebt een ruime keuze uit een aantal ‘favoriete salades’, maar je kunt ook helemaal zelf je salade naar eigen wens samenstellen met de ingrediënten die in de vitrine liggen. De producten zijn seizoensgebonden, wat betekent dat het assortiment regelmatig wisselt. Erg fijn voor de afwisseling. Naast salades kan je ook kiezen voor soep (met brood), sapjes, smoothies en een aantal gezondere zoete snacks. Alles wordt vers klaargemaakt en dat maakt het extra lekker.

SLA heeft een leuk uiterlijk en je kunt er binnen ook gezellig zitten. Je kan je salade (of wat je ook hebt gekozen) ter plekke eten, maar je kan je eten ook meenemen. Dan wordt je dressing apart verpakt en dat zorgt ervoor dat je salade niet slap wordt. De medewerkers zijn erg vriendelijk en helpen ook goed als je vragen hebt of wilt weten welke salade nu echt aan te raden is.   SLA to Go

Ik vind het fijn dat je niet verplicht bent een ‘favoriete salade’ te nemen, maar dat je ook zelf je salade kan samenstellen. Je begint met een basis (sla of andere bladsoort), daarna kies je een graan (of zaad of peul), 3 verschillende groenten, een topping en een dressing. Daarnaast kan je ook nog een premium toevoegen als je wilt (bijvoorbeeld iets van kip, gerookte zalm, huisgemaakte falafel, een gekookt eitje enzovoorts). Meestal stel ik zelf mijn salade samen, maar ik kijk wel altijd naar de favoriete salades, omdat deze wel goede ideeën geven voor goede combinaties. Dat vul ik dan aan met hetgeen wat ik er ook echt bij wil hebben (en vaak laat ik ook iets weg wat ik minder graag lust). Zo ben ik nu echt fan van de zoete aardappel (met knoflook en peper) en de geroosterde bloemkool met kerrie. Ik kies ook altijd voor de hummus, want deze vind ik hier gewoon echt heel lekker! Ook lekker om op het haver- of speltbrood te smeren.

Laatst probeerde ik het ‘energysapje’ uit en dit was een fris sapje gemaakt van onder andere rode biet, wortel, appel, citroen, basilicum, gember en nog wat andere ingrediënten. Lekker en vol met groenten en fruit! De smoothies en smoothiebowls heb ik nog niet geprobeerd, dus hier kan ik nog niks over zeggen. Wie weet iets voor de volgende keer.

SLA sapje

Mijn oordeel? Zoals je kan merken ben ik enthousiast over deze gezonde saladebar. Helaas woon ik niet heel dichtbij de locaties van SLA, maar als ik in de buurt ben, dan breng ik toch graag een bezoekje. Het is een hele goede keuze als je graag een gezonde lunch of avondmaaltijd wilt hebben. Dat je ook nog je salade kan aanvullen met een soepje, brood, sapje of smoothie vind ik ook een voordeel, want zo heb je zeker altijd genoeg. Al heb ik over de porties niet te klagen, want er wordt gewoon een goede portie voor je gemaakt. Het is natuurlijk wel anders dan uit eten gaan in een restaurant, maar als je in de buurt bent en je wilt een gezonde lunch of een snelle hap, dan zou ik zeker langs gaan!

Meer informatie kan je vinden op de website: www.ilovesla.com.

 

SLA 2                               Sla bij SLA

About

Hoi allemaal! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Liefs Sophie

No Comments

Leave a Comment