Review: ‘Magioni Pizza’

Een gezonde pizzabodem met groenten erin verwerkt die ook écht lekker is, dat is wat Magioni belooft. Van ‘guilty pleasure’ naar ‘healthy plesaure’ lees je op de website. Ik zou zeggen, kom maar door, want pizza is gewoon erg lekker! Helaas is een pizza, als je deze niet zelf maakt, vaak niet echt gezond te noemen. Een kant- en klare pizza bevat veel verzadigd vet, vaak ook veel zout en maar weinig groenten. Dit alles is natuurlijk afhankelijk van wat er op de pizza zit, maar over het algemeen is het niet de meest voedzame avondmaaltijd. Al is op zijn tijd een pizza van goede kwaliteit bij een pizzeria wel heel lekker!

Maarrr, je kan zelf natuurlijk wel een gezonde pizza maken. En hierbij kunnen de bodems van Magioni zeker helpen. De pizzabodems bevatten minder calorieën, maar wel meer voedingsstoffen dan een standaard pizzabodem. Een groot pluspunt is dat er groenten in de bodem zijn verwerkt, waardoor één bodem al ongeveer 70 gram groenten bevat. Dit helpt mee om de dagelijkse hoeveelheid groenten binnen te krijgen. Er zijn 2 varianten, namelijk de bloemkoolbodem en de bietenbodem verkrijgbaar in de meeste winkels van ‘Albert Heijn’.

Hoe zit het met de smaak van de pizzabodems van Magioni?

Aangezien ik in mijn appie alleen nog maar de bloemkoolbodem heb kunnen ontdekken, kan ik alleen hierover mijn mening geven. Maar ik ben fan! De pizzabodem heeft absoluut geen sterke bloemkoolsmaak, dus als je niet van bloemkool houdt, kan je deze bodem ook gerust eten! Een pizza moet ook echt krokant, want een slappe bodem vind ik niet echt lekker. Nadat ik de 1e keer de pizza uit de oven haalde was ik hier, samen met de smaak natuurlijk, het meest nieuwsgierig naar. Vaak laten mensen de korstjes liggen, maar ik vind dit juist het lekkerste en hoe knapperiger, hoe beter. Nou, ik werd zeker niet teleurgesteld, want de bodem was gewoon net zo knapperig als een andere pizzabodem! Belangrijk hierbij is wel dat je altijd je beleg goed laat uitlekken als dit veel vocht bevat (denk aan tonijn, ananas, spinazie enzovoorts), want daardoor wordt elke bodem natuurlijk slap. Ik proef gewoon een normale, lekkere pizzabodem en heb ik echt niet door dat ik iets ‘anders dan anders’ eet. Mijn vriend heeft ook de bodem geproefd en vindt deze ook echt lekker, waardoor we nu eigenlijk standaard als we pizza maken, de bodemsvan Magioni gebruiken.      pizzabodems

Zou er nog iets anders kunnen?

Wat betreft de smaak, knapperigheid en grootte heb ik geen verbeterpunten. Eén pizzabodem is voldoende voor één persoon. Wat betreft de voedingswaarde/ingrediënten zou ik graag zien dat de bodem meer voedingsvezels bevat. Dat vind ik nog wel een aandachtspunt, want nu bevat de bloemkoolbodem ongeveer net zoveel voedingsvezels als een standaard pizzabodem. Er wordt gebruik gemaakt van tarwemeel en door bijvoorbeeld volkorenmeel te gebruiken, zou je meer vezels aan de bodem kunnen toevoegen. Ik weet niet of het mogelijk is, maar het is natuurlijk altijd de moeite om dit te proberen!

Mijn eindoordeel:

De smaak en de knapperigheid van de pizzabodems vind ik echt top. Verder zijn de pizzabodems van Magioni ideaal om lekker vaak te genieten van een heerlijke pizza. Het enige verbeterpuntje vind ik dat er tarwemeel wordt gebruikt en geen volkorenmeel. Dit zou kunnen zorgen voor meer voedingsvezels. Misschien een tip voor Magioni om uit te proberen of dat mogelijk is. Maar dat is dan ook het enige wat ik kan opnoemen, want verder is het gewoon echt een fijn product. Door de bodems te beleggen met groenten, andere gezonde toppings (bijvoorbeeld vis of kip) en niet téveel van de vette kaassoorten te gebruiken, kan je gewoon een gezonde pizza maken die je regelmatig op jouw verantwoorde menu kan zetten! Ik vind het leuk om te variëren met allerlei verschillende toppings en momenteel is mijn ‘veggie’ pizza favoriet. Wat hier op gaat, lees je hieronder:

‘Veggie Bloemkoolpizza’ (voor 2 personen):

  • 2 pizzabodems bloemkool van Magioni
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 50 gram spinazie
  • 1 uitje
  • 1 rode paprika
  • cherrytomaatjes
  • zwarte olijven
  • 1 bol mozzarella
  • peper

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Wok in een pan de spinazie kort zodat deze wat slinkt en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Ondertussen kan je de ui en de paprika in stukjes snijden, de cherrytomaatjes halveren en de olijven in dunne plakjes snijden.

Besmeer de pizza’s met de tomatenpuree en strooi hier wat peper over. Leg hierop de spinazie en verdeel daarna de ui, paprika, tomaatjes en olijven over de bodems. Scheur als laatste de mozzarella in stukjes en verdeel ook deze over de pizza’s.

Zet de pizza’s in de oven voor 12 minuten. Het is eventjes wachten, maar dan kan je genieten van een heerlijke pizza! Enjoyyy!!

klaar-voor-de-oven   en-opeten-maar

Wil je meer weten over Magioni? Op de website www.magioni.com lees je alles over Magioni, vind je antwoord op de meest gestelde vragen en kan je inspiratie op doen voor nog meer lekkere recepten!

 

 

 

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *