Review: ‘UZUMA Slow Juices’

Regelmatig zag ik de slow juices van Uzuma voorbij komen en ook op instagram volgde ik @uzumajuice al een tijdje. Ik was nieuwsgierig en wilde deze sapjes graag uitproberen! De sapjes van Uzuma zijn ‘raw’ en ‘slow juiced’. Dit betekent dat de sapjes niet verhit worden boven de 40 graden Celcius en dat er geen warmte vrijkomt, wat bij veel andere sappen wel het geval is. Hierdoor blijven alle goede eigenschappen van de groenten en het fruit behouden. Daarbij zijn de sappen vrij van geur-, kleur- en smaakstoffen en worden er geen extra toevoegingen (bijvoorbeeld suiker of conserveringsmiddelen) gebruikt om ze langer houdbaar te houden. De sappen zijn na afleveren aan huis nog 21 dagen lang houdbaar in de koelkast. Waar normaal gezien de vitamines en mineralen snel verdwijnen, behouden deze ‘slow, green juices’ al hun voedingsstoffen de gehele tijd. Helemaal top!

Er zijn 7 verschillende smaken, met allemaal hun eigen naam. Ook al zijn ze niet allemaal groen van kleur, ze bevatten allemaal groenten (bijvoorbeeld rode biet en wortel) en natuurlijk fruit. Uzuma biedt verschillende programma’s aan, bijvoorbeeld het programma FIT of het programma DETOX (hierover kan je meer lezen op hun website), maar je kan de sapjes ook los bestellen. Ook is het mogelijk een proefpakket te bestellen, waarbij je van alle smaken één flesje krijgt.

Hoe vond ik de sapjes?

Ik nam de sapjes los en volgde geen programma, maar gebruikte ze vooral als extra snack of als aanvulling bij mijn ontbijt. Bij een aantal sapjes had ik al verwacht dat ik deze lekker zou vinden, want ik vind bijvoorbeeld rode biet in sap heel lekker. Dit was ook zo, maar er was voor mij één sapje wat me echt ontzettend verraste natuurlijk positief! Dit was de AURA, een groen sapje met appel, komkommer, selderij, spinazie, passievrucht, gember en een klein scheutje limoen. Ook al zit er maar weinig passievrucht en limoen in, deze frisse smaken proef je bij elke slok. Absoluut mijn favoriet.

Het leuke aan de sapjes vind ik dat op elk flesje precies staat vermeld welke ingrediënten zijn gebruikt en ook de verhoudingen hiervan. Zo kan je zien dat er echt alleen maar pure ingrediënten worden gebruikt. De sapjes, als aanvulling bij mijn normale eetpatroon, gaven mij extra energie en dit was vooral fijn tijdens drukke dagen of wanneer ik lang van huis was. Daarbij is het ook fijn en makkelijk dat ze kant- en klaar worden geleverd, zodat je deze heel snel mee kan grijpen. De flesjes zijn niet heel groot en daarom ook heel handig om in je tas mee te nemen. Ik vond de sapjes heel smaakvol en zeker voor herhaling vatbaar!

Mijn top 5

Smaken verschillen, toch?! Mijn top 5 geef ik hieronder, maar ik kan me voorstellen dat dit bij jou helemaal anders is! Komt tie:

1). AURA (met stip op nummer 1)

2). FUSE (rode biet en bleekselder doen het wat mij betreft altijd goed in sapjes)

3). VIBE (had ik al gezegd dat ik rode biet lekker vind?)

4). KARMA (een wat dikkere structuur en lekker zoet)

5). RISE (sinaasappel samen met wortel blijft een goeie combi)

Ik ben heel benieuwd welk sapje van UZUMA jouw favoriet is! Heb je ze nog niet geprobeerd, maar wil je dit wel? Ik zou zeker aanraden de juices uit te proberen! Ik ga in ieder geval de sapjes vaker bestellen. Een programma DETOX is niets voor mij, maar wie weet ga ik wel een keer het programma FIT volgen. Dit betekent dat je 2 weken lang als snack (of extra) 2 sapjes per dag neemt. Hierdoor krijg je veel essentiële voedingsstoffen binnen. Ben best benieuwd welke positieve effecten dit voor mij heeft! Cheers!

Meer informatie over de verschillende programma’s en over het bestellen van de sapjes kan je vinden op hun website: www.uzumajuice.nl.

uzuma-snack

About

Hoi allemaal! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Liefs Sophie

No Comments

Leave a Comment