Review: ‘whole wheat noodles’ van Go-tan (met recept)

Volkoren noedels met kip, kastanjechampignons, groene asperges en cashewnoten

Wokken met noedels, makkelijk en snel! Met vlees of vis, allerlei groenten en verschillende sausjes kan je een wokgerecht met noedels helemaal naar je eigen smaak klaarmaken. Sinds kort heeft Go-tan ‘whole wheat noodles’ in hun assortiment. Deze wilde ik heel graag snel uitproberen! Deze volkoren noedels bevatten veel meer voedingsvezels dan de gewone noedels op basis van tarwemeel (die zie je het meest in de supermarkten liggen). Ter vergelijking; gewone tarwenoedels bevatten per 100 gram (ongekookt) maar 2,5 gram vezels, terwijl de volkoren noedels van Go-tan per 100 gram (ongekookt) maar liefst 11,8 gram vezels bevatten. Dat is een groot verschil. Door het kiezen van volkoren noedels kom je dus sneller aan je dagelijkse vezelinname. Vezels zijn belangrijk voor een goede darmwerking en zorgen voor een vullend gevoel.

Ik ging dus aan de slag met een receptje om de volkoren noedels uit te proberen. Ik gebruikte hiervoor kip, verschillende groenten en ‘All Natural Teriyaki woksaus’ (ook van Go-tan). Om het af te maken strooide ik er nog cashewnoten overheen. De zoete smaak van de cashewnoten past goed bij de kip samen met de teriyaki saus. Mijn mening over de noedels? Ze zijn makkelijk en snel klaar te maken en qua smaak hadden ze net wat meer ‘bite’ dan gewone tarwenoedels, wat ik zelf ook lekkerder vind. Wat mij betreft een aanrader dus om de volkoren variant te gebruiken, zeker omdat je op een makkelijke manier meer vezels binnenkrijgt. Hieronder mijn recept waarmee ik de noedels uitprobeerde.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 blokken volkoren noedels
  • Olijfolie
  • 250 gram kipfilet
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 100 gram groene asperges
  • ½ bakje cherrytomaatjes
  • Woksaus ‘All Natural Teriyaki’
  • Cashewnoten

1). Snijd de kipfilet op blokjes en de groenten in stukjes. Verhit de olijfolie in een (wok)pan op een hoger vuur en bak de kipfilet. Wanneer deze gaar is, doe je de champingons en groene asperges en wok deze ook mee. Voeg als laatste de cherrytomaatjes toe (deze moeten niet zo lang mee worden gebakken).

2). Bereid ondertussen de noedels zoals aangegeven staat op de verpakking.

3). Doe de saus bij de kip en de groenten (hoeveelheid mag je naar eigen smaak bepalen) en laat dit even pruttelen. Giet de noedels af en doe ook deze in je wokpan. Wok de noedels nog een paar minuutjes mee. Eventueel kan je nog wat extra saus toevoegen als je merkt dat het wat droog wordt (of gewoon omdat je dit lekkerder vindt).

4). Verdeel over 2 borden en garneer met de cashewnoten.

Saus + Kip en Groenten           Recept met Noedels

Zoals ik al zei, snel en makkelijk klaar te maken! Eet smakelijk!

 

About

Hoi allemaal! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Liefs Sophie

No Comments

Leave a Comment