Speltbrood hummus met olijven, gegrilde paprika en courgette

Lunchtijd! Een snelle en gezonde lunch, dat is dit broodje met hummus en gegrilde groenten. Je kan het thuis eten, maar je kan ook groenten en olijven, de hummus en de boterhammen meenemen naar je werk, zodat je het daar kan klaarmaken. Ik eet graag ook bij de lunch groenten, maar dit hoeft voor mij niet altijd een salade te zijn. Integendeel, ik eet juist heel graag lekker brood en variatie vind ik ook heel belangrijk! Want eten moet niet saai zijn, toch?!

De hoemoes van ‘maza’ (en dan de gewone variant) is mijn favoriet. Naast het feit dat de smaak goed is, zijn er geen suikers toegevoegd. Dit wordt wel in veel producten gedaan, vandaar dat ik altijd even de ingrediëntenlijst check op verborgen suikers. De groenten grill ik met behulp van mijn grillpan, maar je kan ook je oven op grillstand zetten of je tostigrill gebruiken.

Welke ingrediënten heb je nodig (voor 2 personen);

  • Speltbrood (zelf eet ik het liefst vers brood van de bakker)
  • ½  rode paprika
  • ½ courgette
  • hummus
  • 2 handjes spinazie
  • olijven in plakjes
  • olijfolie
  • peper

Was de groenten en snijd de paprika in dunne reepjes en de courgette in plakjes. Besprenkel met olijfolie en peper. Dit doe ik niet pas in de pan, omdat anders de olie tussen de ribbels in de grillpan ‘verdwijnt’. Grill de groenten aan beide kanten (tussentijds omdraaien) totdat je mooie grillstrepen ziet.

Besmeer de broodjes met hummus en leg hierop wat spinazie. Leg de gegrilde groenten en de plakjes olijven er bovenop. Eventueel nog wat extra peper en je lunch is klaar!

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *