Recept: ‘Noedels met kip, broccoli en pesto’

Eerst gebruikte ik vooral rode pesto door mijn gerechten, maar sinds een tijdje ben ik helemaal weg van groene pesto. Zo zou ik het liefst meerdere keren per week pasta pesto eten, maar er is nog veel meer wat je met groene pesto kan doen. Ik bedacht me dat het vast ook erg lekker zou zijn met kip en noedels (lijkt op de pasta pesto, maar dan toch anders). En ja hoor, het smaakte goed. Met cashewnoten als topping (rijk aan gezonde, onverzadigde vetten) maak je deze pesto noedels helemaal af.

Wat heb je nodig (voor 2 personen)

  • 175-200 gram volkoren noedels (of andere noedels naar keuze)
  • 250 – 300 gram kipfilet
  • 3 stengeltjes bosui
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 1 stronk broccoli
  • 2 handjes spinazie
  • 4 eetlepels groene pesto
  • cashewnoten als topping
  • olijfolie, peper

1). Bereid de noedels zoals aangegeven staat op de verpakking.

2). Snijd de broccoli in roosjes en kook deze ongeveer 5-6 minuten totdat ze beetgaar zijn. Ondertussen kan je ook de champignons, bosui en kipfilet snijden.

3). Verhit een scheut olijfolie in een wokpan en bestrooi de kip met peper. Bak de kip goudbruin en voeg 1 eetlepel pesto hieraan toe. Leg de kipfilet op een bord.

4). Doe opnieuw een scheut olijfolie in de pan en bak hierin de champignons met de bosuitjes. Voeg daarna de spinazie toe. Wanneer de spinazie geslonken is, kunnen de beetgare broccoli roosjes en de kip  en de rest van de pesto bij het mengsel worden toegevoegd. Wok nog 2-3 minuten op hoog vuur.

5). Voeg de noedels toe en roer goed door. Je kan altijd meer pesto toevoegen als je dit wilt.

6). Verdeel het mengsel over 2 borden en garneer met de cashewnoten.

Ennn smakelijk!

      

About

Hoi allemaal! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Liefs Sophie

No Comments

Leave a Comment