Recept: ‘Carrot Cake’ Havermout

Regelmatig eet ik een warm havermoutpapje als ontbijt. Lekker om hiermee mijn dag te starten. Ik heb verschillende receptjes voor het maken van mijn havermoutpap, waarbij ik steeds weer ander fruit en andere toppings gebruik. Momenteel is de ‘carrot cake’ havermout mijn favoriet en maak ik deze ook het meest. Natuurlijk is dit niet hetzelfde als een smeuïg stuk carrot cake, maar de smaak komt wel in de buurt. Door de vezels uit de havermout, de wortel en het fruit is het een vullend ontbijtje en de langzame koolhydraten geven je lichaam de energie die het nodig heeft. Hieronder vind je mijn variant.

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

  • 50 gram havermout
  • 200 ml amandelmelk (of een andere soort melk naar keuze) en 100 ml water
  • 50 gram geraspte wortel
  • 1 appel
  • handje pecannoten
  • kaneel
  • optioneel: handje rozijnen of een andere topping naar keuze

 

1). Doe de amandelmelk samen met het water in een pannetje en strooi hierbij alvast wat kaneel. Zet dit op een laag vuur. Snij ondertussen de appel in blokjes en doe deze samen met de geraspte wortel bij de melk in het pannetje. Laat dit 2-3 minuten warm worden.

2). Doe na de 2-3 minuten de havermout erbij en strooi hier wederom wat kaneel bij. Breng het havermoutpapje aan de kook (blijf wel regelmatig roeren) en laat het papje daarna nog een aantal minuten koken. Hoelang je papje nog moet koken is afhankelijk van hoe dik je de havermoutpap wilt; hoe dikker de pap, hoe langer deze moet doorkoken. Wel is het belangrijk om nu ook nog steeds te blijven roeren.

3). Als je pap de gewenste dikte heeft, doe deze dan in een kom. Garneer je pap met de pecannoten en breng nog verder op smaak met kaneel. Als je het lekker vindt, kan je ook nog rozijnen of andere toppings naar keuze toevoegen.

Geniet van je warme havermoutpapje!

 

Carrot Cake Havermout

About

Hoi allemaal! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Liefs Sophie

No Comments

Leave a Comment