Recept: ‘Pasta pesto tonijn met hüttenkäse’

Pasta pesto, je kan er op zoveel manieren mee variëren! Dit keer met tonijn en groene pesto. Ik was op zoek naar een ingrediënt om de ‘pasta pesto’ wat romiger te maken, want ik wilde eens iets anders dan mozzarella. Zo kwam ik op het idee om hüttenkäse te gebruiken, aangezien ik zelf creme fraiche of kookroom niet lekker vind. Het gaf de pasta een  frisse smaak! Hüttenkäse is een verse kaas die veel eiwitten bevat en veel minder verzadigd vet, zeker in vergelijk met creme fraiche of room. Een gezondere keuze dus. Ik kan je zeggen dat het zeker het proberen waard is, ik heb namelijk heerlijk gegeten.

Het recept vindt je hieronder!

Ingrediënten voor 3 personen

  • 225 – 250 gram volkoren penne
  • 1 rode ui
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 1 courgette
  • 1 bakje cherrytomaten
  • 2 blikjes tonijn op water
  • 3 eetlepels groene pesto (of meer als je wilt)
  • 1 bakje hüttenkäse
  • olijfolie
  • peper en zout
  • rucola

1). Bereid de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking.

2). Snipper het uitje, snijd de kastanjechampignons in plakjes, de courgette in blokjes en halveer de cherrytomaatjes.

3). Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de gesnipperde uitjes totdat ze glazig zijn (ongeveer 2-3 minuten). Voeg de kastanjechampignons en de courgette toe en naar smaak peper en zout. Bak de groenten goudbruin Doe op het laatst de tomaatjes erbij en roer even door.

4). Voeg dan de tonijn, de eetlepels pesto en de hüttenkäse toe en roer dit door de groenten heen.

5). Giet de pasta af en doe het in de ban bij het groenten-pesto mengsel. Schep alles goed door en laat nog een paar minuten mee verwarmen.

6). Leg wat rucola op de borden en verdeel hier de pasta pesto overheen. Eventueel kan je de borden met nog wat extra hüttenkäse of rucola garneren.

En klaar, eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *