Recept: Speltbrood met gerookte zalm en roerei

Speltbrood met roerei en gerookte zalm.docx

Wanneer ik meer tijd heb (vaak in het weekend), maak ik graag iets speciaals van het ontbijt of van de lunch. Een roereitje is dan altijd een goed idee, zeker ook omdat je hier veel mee kan variëren. Vandaag een receptje van een roerei met gerookte zalm. Lekker als verwenontbijtje, maar ook prima voor tijdens de lunch.

Wat heb je nodig (voor 1 persoon)?

  • 1 dikke snee of 2 dunnere sneetjes speltbrood
  • 2 eieren
  • een scheutje melk
  • een paar plakjes gerookte zalm
  • peper en bieslook
  • olijfolie

Klop de eieren in een kom samen met de melk, peper en bieslook lekker luchtig. Hoe langer je klopt, hoe luchtiger je roerei wordt!. Verhit wat olijfolie in een pan en wacht totdat dit voldoende heet is. Doe het eimengsel in de pan en blijf roeren (het liefst met een houten spatel). Roer totdat je ei gaar (‘droog’) is. Hou je liever van een smeuïg ei? Bak dan je roerei wat minder lang (zelf kan je het beste bepalen wanneer je roerei voor jou goed is). Rooster ondertussen het speltbrood in de broodrooster of onder de grill. Beleg je geroosterde brood met gerookte zalm en schep hierop het roerei. Naar smaak kan je nog wat peper of bieslook toevoegen.

Enjoy!

About

Hoi allemaal! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Liefs Sophie

No Comments

Leave a Comment