Recept: ‘Strawberry (N)iceream’

Ik hou van de zomer, lekker genieten van het zonnetje. En graag ook met een ijsje erbij! Het recept voor deze ‘strawberry’ nicecream bevat maar 3 ingrediënten. Wat je wel nodig hebt, is een sterke blender, maar ook een keukenmachine kan hiervoor worden gebruikt. Het ijsje is erg makkelijk en snel te maken. Fijn als je spontaan zin hebt in een ijsje!

Dit ijs wordt ‘nicecream’ genoemd, omdat het gemaakt is van enkel gezonde ingrediënten. De basis van ‘nicecream’ bestaat uit bevroren banaan met een scheutje (amandel)melk. Door het toevoegen van andere soorten fruit en je eigen toppings kan je een heleboel variaties maken. Ik voegde dit keer aardbeien toe en dit was erg geslaagd. Daarom deel ik het receptje met jullie!

Wat heb je nodig (voor 1 portie)?

  • 1 grote bevroren banaan (in stukjes). Tip: Ik zorg dat ik altijd een banaan ingevroren in de diepvries heb liggen, zodat ik altijd dit ijs kan maken als ik zin heb.
  • 6 aardbeien (gewassen en in stukjes gesneden).
  • 1 scheutje melk naar keuze; ik gebruikte dit keer amandelmelk.
  • Optioneel: toppings naar keuze.

Hoe maak je dit?

1). Haal je bevroren banaan (in stukjes) uit de diepvries en doe deze in een sterke blender of keukenmachine samen met de aardbeien en een scheutje melk. Doe niet teveel melk erbij, je kan altijd nog meer toevoegen als het nodig is.

2). Laat je blender draaien totdat je een romige/ijs-achtige structuur krijgt.

3). Doe het ijs in een bakje of in een glas en bedenk wat jij graag op jouw ijsje wilt hebben. Bestrooi je ijsje hiermee (ik gebruikte blauwe bessen en granola).

Dat was het! Simpel hé. Enjoyy!

Nicecream

About

Hoi allemaal! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Liefs Sophie

No Comments

Leave a Comment